sreda, 29 jun 2022 07:13

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA APATIN ODLIČNI PROTEKLOG VIKENDA

 

Đuro Borbelj seniorski šampion Srbije, pobede Zorana Markovića i Dušana Krstića, bronza za Aleksandru Burkanović na 13. Noćnom maratonu

Članovi Atletskog kluba Apatin su proteklog vikendom nastavili su sa sjajnim ostvarenjima i osvajanjem medalja na seniorskim prvenstvima Srbije, i na trkama u zemlji.

Dvodnevno Prvenstvo Srbije za seniore i seniorke, održano je u subotu i nedelju (25. i 26. juna) u Kruševcu i u kojem su učešće uzeli najbolji srpski atletičari i atletičarke. Na takmičenju su u trkama na 3000 i 5000 metara, nastupila tri člana AK Apatin (Đuro Borbelj, Aleksandar Stajić i Miroslav Pešić).

 Đuro Borbelj osvojio je titulu seniorskog šampiona na 5000 metara (15 minuta i 4 sekunde) i vicešampiona Srbije na 3000 metara (6 minuta 49 sekundi), on je u 2022. godini, sa ove dve medalje ukupno osvojio tri odličja (2 zlata i 1 srebro) na državnim prvenstvima, Aleksandar Stajić i Miroslav Pešić su na 5000 metara osvojili 8. i 9. mesto, dok su na 3000 metara osvojili 9. i 10 mesto.

U Novom Sadu je u subotu uveče (25. jun) održan međunarodni 13. Noćni maraton u okviru kojeg su održane trke na 42 kilometra i 195 metara, 21 kilometara i 097 metara i trka na 5,2 kilometra.

U glavnoj trci na 42 kilometra i 195 metara nastupila su dva člana AK Apatin, ubedaivu pobedu u sveukupnom plasmanu sa odličnim rezultatom ostvario je Zoran Marković (3 sata i 29 sekundi) dok je Zoran Škorić osvojio 35. mesto.

U trci na 5,2 kilometra sjajnu trkui pobedu u sveukupnom plasmanu ostvario je Dušan Krstić (17 minuta i 33 sekunde) u ženskoj konkurenciji Aleksandra Burkanović osvojila je treće mesto sa rezultatom 22 minuta i 53 sekunde.

 Najmlađi članovi Atletskog kluba Apatin koji treniraju u okviru besplatne škole atletike, pod stručnim vođstvom Bojana Tomaševića i Marije Bubalo vredno treniraju tri puta nedeljno u dvorištu OŠ Žarko Zrenjanin, na Motelu i na bentu na prostoru kod Šumske uprave i spremaju se za jeseni deo takmičarske sezone. U prvom delu ove godine ostvareni su odlični rezultati na takmičenjima u kojima su uzeli učešće (Proletni miting prijateljstva Sremska Mitrovica, Trka za dečiji osmeh Sremska Kamenica, Miting prijateljstva Crvenka, kvalifikaciono takmičenje zvezda Apatin i poslednje takmičenje veliko finale Brzinom do zvezda Beograd 21. jun 2022. godine).

Uz finasijsku podršku kompanijeSaint Gobain Weberi podršku roditelja za najaktivnije i najredovnije mlade atletičare, učesnike na takmičenjima tokom proteklog perioda kupljeni su kompleti atletske opreme, i dali dodatni motiv za dalje zalaganje.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.