sreda, 01 jun 2022 08:34

Petar Glušac:”Trud, rad i dobar kolektiv su formula za uspeh”

Petar Glušac je mlad momak koji se bavi sportom zvanim “powerlifting”. Nalazi se u klubu “Powerlifting Sever” iz Sombora, a pre nego što se oprobao u ovom sportu, trenirao je kajak u KK “Panonija” Apatin. Pre nekoliko dana, Petar je učestvovao na državnom prvenstvu u Bench Press-u, gde je uzeo srebrnu medalju, što je definitivno do sad njegov najveći uspeh. Više o ovom mladom sportisti, njegovim takmičenjima, ali i planovima za dalje, pročitajte u nastavku.

*Kad, gde i zašto si se počeo baviti dizanjem tegova?

-Ovim sportom sam počeo da se bavim u januaru ove godine, a na svoje prvo takmičenje sam izašao 19. marta, a to je bilo Vojvođansko prvenstvo koje je održano u Somboru.

*Koja ti je vežba najzanimljivija u teretani i zašto?

-U ovom sportu postoje triatlon takmičenja i samo Bench Press takmičenja. U triatlon se uključuju čučanj i mrtvo dizanje, tako da generalno ne bih trebao izdvajati neku najzanimljiviju vežbu, ali ako bih morao da izaberem, to je Bench press.

*Kako komentarišeš nastup na državnom prvenstvu, gde si uzeo srebro?

-Zadovoljan sam svojim, kao i pre svega učinkom ekipe na državnom prvenstvu. U Bench Press-u, gde sam učestvovao u kategoriji sub-juniora do 74 kilograma, uspeo sam da zauzmem drugo mesto. Podigao sam 80 kilograma, pokušao sam i više, ali je trema odradila svoje. Kao klub smo osvojili 10 zlatnih medalja i 3 srebrne, te smo proglašeni za najuspešniji klub na takmičenju.

*Pre si trenirao kajak i tamo si imao treninge u teretani. Da li si tu ostvario neku bazu što se tegova tiče?

-Trenirao sam kajak ranije u Apatinu i preko zime smo imali treninge u teretani. Može se reći da sam naučio neke osnove tu, ali to nije dovoljno bez tehnike izvođenja vežbi koju usavršavam još uvek.

*Koji su ti planovi za budućnost?

-Planovi za budućnost su mi da izađem na Državno triatlon takmičenje u septembru i ostvarim što bolji ishod. To ću naravno postići treniranjem i trudom, ali to nije dovoljno ako nemaš dobar klub i kolektiv iza sebe, a verujem da to posedujem.

Za sam kraj, Petar se zahvalio svojim trenerima Darku Glušcu i Nikoli Vukoviću, kao i ostalim članovima tima.

Hvala Petre puno na izdvojenom vremenu i sve najbolje u nastavku sportske karijere.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.