PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI OPŠTINE APATIN PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI OPŠTINE APATIN
četvrtak, 24 mart 2022 05:53

PROGLAŠENI NAJUSPEŠNIJI SPORTISTI OPŠTINE APATIN

U oganizaciji Sportskog saveza opštine Apatin, proglašeni su najbolji sportisti i sportski kolektivi za prošlu godinu.

Za najbolju sportiskinju 2021. godine proglašena je šahistkinja Marina Gajčin, dok je titulu najboljeg sportiste poneo rukometaš Aleksandar Pilipović.

Marina je nosilac titule ženski intermajstor i standardni je član seniorske reprezentacije Srbije. Učesnik je i šahovske Olimpijade, dok je na pojedinačnom ženskom prvenstvu Srbije osvojila je 2. mesto. Aleksandar Pilipović je karijeru počeo u RK „Apatin“, nastupao je za juniorsku reprezentaciju Srbije, potom igrao za RK „Kolubara“, RK „Vojvodina“, turski „Gotzepe“, RK „Dinamo“ iz Pančeva i RK „Vojput“ iz Subotice, da bi se vratio u apatinski klub i dao značajan doprinost njegovom ulasku u viši stepen takmičenja.

Za najboljeg mladog sportistu proglašen je Dušan Zekić, rukometaš „PIK-a Prigrevica“ Dušan Zekić, dok je titulu najbolje mlade sportiskinje ponela Dajana Urtajl, kajakašica KK „Panonija“.

Za najbolji sportski kolektiv u 2021. godini proglašen je RK „Apatin“, dok je zanajboljeg sportskog radnika izabran Goran Čegar, predsednik AK „Apatin“.

Najbolja sportska manifestacija u prošloj godini je „25.Apatinski Dunavski polumaraton“, koji organizijue AK „Apatin“.

Najbolji mladi perspektivni sportisti su šahistkinja Lea Kokai, košarkaši Milan i Uroš Šuput i rukometaši Jovan Ostojić, Aleksandar Arbutina, Milana Zekić i Đorđe Miočinović. Osim priznanja oni su dobili i poklon vaučere za kupovinu sportske opreme u vrednosti od po 10.000 dinara.

Posebne plakete dobili su OFK Mladost Apatin (generacija 2012. godište) za osvajanje titule prvak lige budućih šampiona Srbije na Zlatiboru i ženska odbojkaška ekipa Gimnazije „Nikola Tesla“ za doprinos školskom sportu.

Priznanja su dobili i rukometaš Jugoslav Krec za 25 godina rada u apatinskom rukometu i Predrag Vejin za promociju opštine Apatin na brojnim trkama u maratonu i polumaratonu u zemlji i inostranstvu.

Izvor: https://www.apatinskenovine.rs/

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.