sreda, 23 februar 2022 06:19

Milan Milićević:”Cilj mi je biti što uspešniji”

Mladi rukometni golman, Milan Milićević, trenutno brani boje svog matičnog kluba, Rukometnog kluba “Apatin”. Nakon povrede Nikole Bogojevića, standardnog golmana Apatinaca, Milan je dobio šansu protiv Rukometnog kluba “Vrbas PETROL” i sjajno se pokazao, pogotovo u poslednjim minutima meča. Više o sagovorniku i njegovoj rukometnoj karijeri, odnosimo njegovim planovima za budućnost i njegovim zacrtanim ciljevima pročitajte u nastavku.

*Kad, gde i zašto si počeo trenirati rukomet?
-Rukomet sam počeo trenirati u četvrtom razredu osnovne škole, u Rukometnom klubu “Apatin”. Želeo sam da odaberem sport kojim ću se baviti, a rukomet mi se činio najzanimljivijim, pozicija golmana me je uvek privlačila.
*Da li imaš nekog uzora u sportu kojim se baviš?
-Uzor mi je švedski reprezentativac, golman Andreas Palika. Dopada mi se njegov stil branjenja i energija koju ima, kao i odnos prema saigračima. Gledajući njega preko malog ekrana mogu dosta toga da vidim, te primenim na golu.
*Utakmica koju pamtiš?
-Utakmica koju ću definitivno pamtiti je utakmica prvog kola drugog dela prvenstva, gde smo kod kuće dočekali Rukometni klub “Vrbas PETROL”. Bodove smo podelili, odnosno utakmica se završila rezultatom 26:26.Usled povrede našeg prvog golmana Nikole Bogojevića, dobio sam šansu da budem u startnoj postavi. To je za mene velika čast i jedna odlična prilika, odnosno šansa da se što bolje pokažem.
*Dobio si priliku da braniš protiv Rukometnog kluba “Vrbas PETROL” u okviru prvog kola drugog dela sezone. Da li si zadovoljan svojim izdanjem?
-Kao što sam već napomenuo, drago mi je i zahvalan sam treneru Vladimiru Đukiću što sam dobio šansu da utakmicu startujem na golu. Zadovoljan sam svojim izdanjem, ali uvek ima mesta za napredak. Posebno bih istakao poslednje minute utakmice gde smo sustigli ekipu iz Vrbasa, te sam u poslednjem napadu protivnika sačuvao mrežu za izjednačen rezultat.
*Koji su ti planovi za budućnost?
-Jedini plan za budućnost je da treningom poboljšam svoje izlaganje na terenu, usavršim ono što već znam i da dobijem šansu da zaigram u većim klubovima.
*Da li imaš neki rukometni cilj?
-Cilj mi je da budem što uspešniji, jer karijera je tek preda mnom, ali najveća želja mi je da nastupim u dresu reprezentacije Srbije!

Milane, hvala puno na izdvojenom vremenu i sve najbolje u nastavku karijere!

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.