utorak, 22 februar 2022 06:29

Koncert za ljubitelje klasične muzike u Kulturnom centru Apatin

Muzička sezona Kulturnog centra Apatin biće otvorena koncertom „Quantum Guitar Duo“, koji će biti održan 23. februara 2022. godine od 19 časova, u Maloj sali Kulturnog centra, a ulaz je slobodan.

„Quantum Guitar Duo“ je nastao 2020. godine i čine ga Dušan Novković i Veljko Torbica. Dugogodišnji prijatelji i kolege završili su Muzičku akademiju u Novom Sadu, u klasi profesora Zorana Krajišnika.

Veljko Torbica je dalje školovanje kao student Master studijskog programa nastavio na Muzičkoj akademiji u Bratislavi, gde je i masterirao u klasi profesora Jožefa Žapke. Dušan Novković je zaposlen kao profesor klasične gitare u Muzičkoj školi „Josip Slavenski“ u Novom Sadu, dok Veljko Torbica radi kao profesor gitare u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu.

Sa velikom posvešćenošću oba muzičara rade na bogatom repertoaru koji sadrži dela iz perioda: baroka, klasicizma, romantizma i dvadesetog veka. Ljubitelji klasične muzike u Apatinu će imati priliku da uživaju u delima Domenika Skarlatija, Morisa Ravela, Enrikea Granadosa i Isaka Albeniza i drugih značajnih autora.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Retki su pop-kulturni fenomeni kao što je Alan Ford, koji toliko osvoje jednu zemlju u kojoj nisu nastali i postanu i os...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.