petak, 18 februar 2022 07:09

TRI PEHARA ZA MLADE APATINSKE ŠAHISTE NA PRVENSTVU VOJVODINE

 

Mladi apatinski šahisti, članovi Šah kluba Velemajstor, na upravo završenom kadetskom prvenstvu Vojvodine na kome je učestvovalo preko 130 takmičara, ostvarili su fantastične rezultate osvajanjem tri pobednička pehara.

Prvo mesto u konkurenciji šahista do 12 godina osvojio je Grozdanić Milan, dok su kod šahistinja pobednički pehar osvojile Srbljanin Dunja ( šahistkinje do 14 godina ) i Radišić Anđelija ( šahistkinje do deset godina ).

Sjajan rezultat ostvarila je i najmlađa apatinska šahistkinja sedmogodišnja Sitvuk Sava koja je u konkurenciji do osam godina osvojila srebrnu medalju i Kokai Lea koja je u konkurenciji do deset godina osvojia treće mesto.

Svakako treba naglasiti i odličan nastup Stojaković Dušana i Stojanović Mihajla koji su u konkurenciji šahista do 12 odnosno 10 godina zauzeli četvrto mesto . Ovo je najuspešniji rezultat u trogodišnjem postojanju Šah kuba Velemajstor koji ga svrstava među tri najuspešnija kluba u Vojvodini koji rade sa mladim šahovskim talentima. Svih devet apatinskih takmičara koji su nastupili na takmičenju ostvarenim rezultatima obezbedili su učešće na Kadetskom prvenstvu Srbije koje će se u aprilu održati u Paraćinu.

izvor:apatinskenovine.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...