sreda, 16 februar 2022 07:36

Otvaranje izložbe „Zračenje“ u Galeriji KC Apatin

U petak, 18. februara u 19 časova, u Galeriji Kulturnog centra Apatin, održaće se svečano otvaranje izložbe crteža pod nazivom „Zračenje“, autorke Marije Poljak.

Marija Poljak rođena je 1998. u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti. Trenutno je na master studijama slikarstva, na Fakultetu likovnih umetnosti.

Imala je više samostalnih, kao i kolektivnih izložbi, a dobitnica je dve nagrade i jedne pohvale za svoje radove, na viđenijim smotrama i likovnim salonima.

Za svoje crteže, autorka izdvaja: „Moja dela se uglavnom i najčešće bave čovekovim unutrašnjim stanjem. Figure su uvek u pokretu, teksturama ili oslikane, češće apstraktne nego realistične. Silueta koju pratim u raznim pozama i položajima je zapravo jedno kretanje, jedan put, gde ta dva puta vidljivi i nevidljivi spaja u jedno. To je negde težište istraživanja. I u tim okvirima odnosno prikazima kružnih aura oko figura istražujem unutrašnji pokret, emociju, razmišljanje, san, realnost, vid, kontemplaciju, maštu, prosvećenje, a negde i čoveka u današnjem vremenu koji u unutrašnjem svetu zadire u mnoge svetove”.

Iz Kulturnog centra Apatin pozivaju sve zainteresovane sugrađane da prisustvuju svečanom otvaranju izložbe, čija će postavka trajati do 3. marta 2022. godine.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.