utorak, 15 februar 2022 06:37

OVE GODINE KREĆE IZGRADNJA VIZITORSKOG CENTRA „HARČAŠ“

Na prostoru nekadašnje „Harčaš“ čarde, planirana je sanacija i prenamena celog kompleksa. O tome kako će ovaj objekat izgledati i kakva će mu buduća namena biti, govorio je direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović.

Još 2018. godine kada su prethodni zakupci izašli iz objekta, obzirom da je on u opštinskom vlasništvu, ideja je bila da ovde izgradimo jedan vizitorski centar u koji bi dolazili svi turisti koji bi potencijalno posećivali „Gornje Podunavlje“. Put od te ideje do današnjeg dana je bio izuzetno dug, jer je bilo neophodno izraditi idejno rešenje, projekcije sadržaja i ono što je najteže ishodovati sve dozvole i tehničke preduslove i izraditi tehnički projekat. Sada možemo reći da će ove godine početi radovi na izgradnji vizitorskog centra i naravno pored objekta „Harčaš“ čarde koji je sada postojeći i koji će se renovirati, postojaće i niz okolnih sadržaja, rekao je Jović

Direktor Turističke organizacije je dodao da će donji deo objekta zadržati staru namenu, te da će se u njemu promovisati gastronomski specijalitet vezani za Dunav, dok će na spratu biti inložbeni prostor gde će biti predstavljena istorija i tradicija starih Alasa, Dunava i „Gornjeg Podunavlja“.

To neće biti obična izložbena postavka, biće mnogo multimedijalnih sadržaja, moći ćemo kroz 3D naočare da putujemo kroz vreme i gledamo kako je Dunav izgledao pre nekoliko vekova i kako su stari ribari obavljali svoje poslove. Biće predstavljen živi svet „Gornjeg Podunavlja“, a imaćemo priliku i da se upoznamo sa ribarskim alatima, poručio je Nemanja Jović.

Što se spoljnih sadržaja tiče, pored velike terase uz objekat, biće obezbeđen prostor gde će se za potrebe restorana kuvati riblji paprikaš, kao i prostor gde će izletnici i posetioci to moći i sami da urade. Prostor van objekta će popuniti i dečije igralište, učionica na otvorenom, kao i replika ulmske kutije koja će ujedno biti i suvenirnica.

izvor:soapatin.org

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.