petak, 04 februar 2022 09:15

U UTORAK 16. SEDNICA SO APATIN, O „BIONEKSU“ I PETICIJI NI REČI

Za utorak, 8. februar, zakazana je redovna 16. sednica SO Apatin. Dnevnim redom predviđeno je 16 tačaka, od kojih se ni jedna ne odnosi na aktuelna dešavanja vezana za kompaniju „Bioneks“ i njen projekat izgradnje proizvodnog kompleksa za reciklažu i pirolizu plastike, oko koga se poslednjih dana digla velika prašina i koja je rezultirala peticijom građana “Stop spalionici”, čije potpisivanje je u toku.

Podsetimo, građani ovom peticijom zahtevaju od predsednice opštine, predsednika SO i Opštinskog veća opštine Apatin da spreče realizaciju projekta izgradnje proizvodnog kompleksa za reciklažu i pirolizu plastike podnetog od strane “Bioneksa” i zabrane bilo kakvu preradu uveženog otpada na teritoriji opštine Apatin.

Odbornik Perica Popić je pismeno zahtevao održavanje hitne, vanredne sednice na ovu temu, kao i formiranje anketnog odbora koji bi se takođe bavio utvrđivanjem svih detalja vezanih za potpisivanje ugovora i kao i podnetim projektom. Ostim toga tražio je da sednici prisustvuju političke i druge organizacije, zainteresovane za ovu temu, te da se sednica prenosi preko sredstava informisanja.

Pošto ovaj, očigledno veliki i važan problem građana nije dovoljno veliki i ozbiljan i za čelnike lokalne samouprave i najviši opštinski organ, na najavljenoj sednici odbornici će se u utorak baviti drugim, za njih u ovom trenutku, valjda važnijim temama.

Tako će se na dnevnom redu naći predlog rešenja o prestanku mandata jednog člana Opštnskog veća i imenovanju novog, predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za prošlu godinu, predlog rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine u Bloku 112 u Apatinu, razmatranje pravilnika o izmena pravilnika o radu JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom, te Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaiciji poslova Centra za socijalni rad, predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom, te predlozi rešenja o razrešenju v.d. i direktora a potom o imenovanju direktora Ustanove za stručno osposobljavanje odraslih Apatin, Opštinskog kulturnog centra, Turističke organizacije “Apatin”, kao i razrešenje jednog i imenovanje drugog člana Školskog odbora OŠ “Žarko Zrenjanin “Apatin.

Sednica će se održati u utorak, u velikoj sali SO Apatin sa početkom u 10 časova.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.