petak, 04 februar 2022 09:15

U UTORAK 16. SEDNICA SO APATIN, O „BIONEKSU“ I PETICIJI NI REČI

Za utorak, 8. februar, zakazana je redovna 16. sednica SO Apatin. Dnevnim redom predviđeno je 16 tačaka, od kojih se ni jedna ne odnosi na aktuelna dešavanja vezana za kompaniju „Bioneks“ i njen projekat izgradnje proizvodnog kompleksa za reciklažu i pirolizu plastike, oko koga se poslednjih dana digla velika prašina i koja je rezultirala peticijom građana “Stop spalionici”, čije potpisivanje je u toku.

Podsetimo, građani ovom peticijom zahtevaju od predsednice opštine, predsednika SO i Opštinskog veća opštine Apatin da spreče realizaciju projekta izgradnje proizvodnog kompleksa za reciklažu i pirolizu plastike podnetog od strane “Bioneksa” i zabrane bilo kakvu preradu uveženog otpada na teritoriji opštine Apatin.

Odbornik Perica Popić je pismeno zahtevao održavanje hitne, vanredne sednice na ovu temu, kao i formiranje anketnog odbora koji bi se takođe bavio utvrđivanjem svih detalja vezanih za potpisivanje ugovora i kao i podnetim projektom. Ostim toga tražio je da sednici prisustvuju političke i druge organizacije, zainteresovane za ovu temu, te da se sednica prenosi preko sredstava informisanja.

Pošto ovaj, očigledno veliki i važan problem građana nije dovoljno veliki i ozbiljan i za čelnike lokalne samouprave i najviši opštinski organ, na najavljenoj sednici odbornici će se u utorak baviti drugim, za njih u ovom trenutku, valjda važnijim temama.

Tako će se na dnevnom redu naći predlog rešenja o prestanku mandata jednog člana Opštnskog veća i imenovanju novog, predlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za prošlu godinu, predlog rešenja o otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine u Bloku 112 u Apatinu, razmatranje pravilnika o izmena pravilnika o radu JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom, te Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaiciji poslova Centra za socijalni rad, predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom, te predlozi rešenja o razrešenju v.d. i direktora a potom o imenovanju direktora Ustanove za stručno osposobljavanje odraslih Apatin, Opštinskog kulturnog centra, Turističke organizacije “Apatin”, kao i razrešenje jednog i imenovanje drugog člana Školskog odbora OŠ “Žarko Zrenjanin “Apatin.

Sednica će se održati u utorak, u velikoj sali SO Apatin sa početkom u 10 časova.

izvor:apatinskenovine.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...