ponedeljak, 31 januar 2022 08:22

Saopštenje za javnost kompanije „Bionex“

Povodom konferencije za štampu koju je 28. januara održala predsednica opštine Apatin, Dubravka Korać, oglasila se i kompanija „Bionex“. Saopštenje ove kompanije prenosimo u celosti.

„Kompanija Bionex d.o.o. prihvata primedbu koju je predsednica opštine Apatin iznela na studiju zaštite životne sredine u vezi sa gradnjom naše fabrike u Apatinu, a u pogledu procesa pirolize koji je pomenut u studiji. Obaveštavamo javnost da piroliza nije bila u prvom planu naše investicije. Prioritet našeg investicionog projekta je proizvodnja regranulata polietilena i polipropilena od neopasne plastične mase.

Imajući na umu sve što se prethodnih dana dešavalo, mi ćemo u zakonskom roku izmeniti studiju, što je u interesu svih strana. Sa realizacijom našeg investicionog projekta kako je gore navedeno, nastavićemo sa punim intenzitetom. Naš projekat vrednosti preko 3 miliona evra u prvoj fazi, stvoriće 30 novih radnih mesta, a mogao bi više od 100.

Kompanija Bionex d.o.o. uvek posluje po zakonu i važećim propisima, uz izuzetno poštovanje interesa lokalne zajednice. Cela naša korporacija radi upravo na polju obnovljivih izvora energije i ekoloških rešenja, po čemu smo globalno poznati, stoga odbacujemo svaku mogućnost ugrožavanja životne sredine u bilo kojoj našoj investiciji.

Ovom prilikom još jednom potvrđujemo naš interes za dobru saradnju sa lokalnom samoupravom na korist svih žitelja Apatina, a i u buduće ćemo podržati sve inicijative zasnovane na stručnoj analizi u smislu zaštite životne sredine“.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.