nedelja, 30 januar 2022 08:28

USLED VELIKOG INTERESOVANJA JAVNOSTI, KOMPANIJA BIONEKS SE OGLASILA SAOPŠTENJEM

 

Povodom jučerašnje konferencije za štampu predsednice opštine Apatin, a imajući u vidu veliko interesovanje javnosti za ovu temu, danas oglasila i kompanija Bioneks d.o.o. saopštenjem koje prenosimo u celosti:

"Kompanija Bioneks d.o.o. prihvata primedbu koju je predsednica opštine Apatin iznela na studiju zaštite životne sredine u vezi sa gradnjom naše fabrike u Apatinu, a u pogledu procesa pirolize koji je pomenut u studiji.

Obaveštavamo javnost da piroliza nije bila u prvom planu naše investicije. Prioritet našeg investicionog projekta je proizvodnja regranulata polietilena i polipropilena od neopasne plastične mase.

Imajući na umu sve što se prethodnih dana dešavalo, mi ćemo u zakonskom roku izmeniti studiju što je u interesu svih strana.

Sa realizacijom našeg investicionog projekta kako je gore navedeno, nastavićemo sa punim intenzitetom. Naš projekat vrednosti preko 3 mil Eur u prvoj fazi, stvoriće 30 novih radnih mesta, a mogao bi više od 100.

Kompanija Bionex d.o.o. uvek posluje po zakonu i važećim propisima, uz izuzetno poštovanje interesa lokalne zajednice. Cela naša korporacija radi upravo na polju obnovljivih izvora energije i ekoloških rešenja, po čemu smo globalno poznati, stoga odbacujemo svaku mogućnost ugrožavanja životne sredine u bilo kojoj našoj investiciji.

Ovom prilikom još jednom potvrđujemo naš interes za dobru saradnju sa lokalnom samoupravom na korist svih žitelja Apatina, a i u buduće ćemo podržati sve inicijative zasnovane na stručnoj analizi u smislu zaštite životne sredine."

 Saopštenje je potpisala Jelena Barać, Direktor kompanije Bioneks d.o.o

izvor:apatinskenovine.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...