petak, 28 januar 2022 08:06

JAVNI POZIV ZA POTPISIVANJE PETICIJE „STOP SPALIONICI"

 

Milan Škrbić, dr. Bruno Urbanovski, Branka Bajić, Nikola Puača, Marija Ivanović, Dušan Lončar, Dragana Ćopić, Smiljana Karamarković, Stevo Rapaić, Milan Malbaša, Marija Rapaić, Milica Vujičić, Marija Molnar, Bogdan Latinović (odbornici SNS), Miloš Đerić, Bojan Tomašević, Saša Lukić, Vesna Pavlović (odbornici SPS-a), MILORAD MRĐA (odbornik SRS), Ištvan Peter, Žužana Dukić (odbornici SVM) i Željko Ikonić (odbornik POKS-a) su odbornici SO Apatin, koji su 18. decembra 2020. godine, na šestoj sednici SO Apatin, glasali ZA Rešenje da se zemljište koje je u svojini opštine Apatin, na graničnom području Gornjeg Podunavlja proda "BIONEX" DOO Apatin, Dunavska obala bb, čime je omogućeno da se započne proces realizacije projekta spalionice u Apatinu. Ova sednica Skupštine opštine je trajala 22 minuta. U diskusiji je učestvovao samo odbornik Miloš Đerić. Odluka je doneta sa 22 glasa ZA i jedan uzdržan.

Odbornik ne snosi odgovornost za to kako je glasao, što nije sporno, ali niko od navedenih nije našao za shodno da materijal koji je dobio za Skupštinu, prouči, proveri ko je kupac, čime se bavi, šta će se graditi, nego su po partijskoj dužnosti dizali ruke, zanemarujući interese građana koji su ih izabrali.

Da je bilo ko od prisutnih odbornika našao par minuta za shodno da proveri podatke kupca preko APR-a, došao bi do saznanja da je doo "Bionex" osnovana dana 04. novembra 2020. godine, (38 dana pre ove sednice) i da će se baviti između ostalog i proizvodnjom industrijskih gasova, proizvodnjom osnovnih organskih i neorganskih hemikalija, pa bi se opravdano mogao zapitati: "Da li nam to treba?" Niko!

Partijski i lični interesi, da li će ko dobiti mesto u Opštinskom veću ili druge male lične benefite i političke koristi, gurnule su u drugi plan interese građana opštine Apatin.

Pokušaji da se sada predstave kao borci za ekologiju, da su prevareni, nisu znali i niko im nije rekao šta će se praviti i raditi ne opravdava nekorektan odnos prema opštem interesu i interesu građana opštine Apatin. Niko im nije branio da se i sami raspitaju kome se prodaje i čime se taj bavi.

Zato UG "Bez straha" Apatin, sa gore navedenim političkim opcijama i pojedincima ne želi da sarađuje u bilo kome obliku izražavanja nezadovoljstva prema pravljenju spalionice u Apatinu! Svi ostali građani opštine Apatin, koji smatraju da je pravljenje spalionice u Apatinu štetno i da ne treba ovom gradu su dobrodošli i u ovoj borbi moramo zajedno istrajati i uspeti. U toj borbi koristićemo sva dozvoljena sredstva i akcije koje nam stoje na raspolaganju. Prva u nizu jeste POTPISIVANJE PETICIJE "STOP SPALIONICI" koja će se organizovati NA GRADSKOJ PIJACI U APATINU dana 30. JANUARA 2022. GODINE u trajanju OD 8:00 DO 12:00 SATI, kao i narednih dana o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

izvor:apatiskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.