četvrtak, 27 januar 2022 08:38

ŠKOLICA ROKA USKORO U APATINSKOM „CENTRU KULTURE PIK“

Centar kulture Pik, kao kultno mesto ljubitelja rok muzike u Apatinu, u protekle dve godine ponovo je zaživeo. Osim zabave i druženja uz sjajnu muziku i fantastične svirke, na ovom mestu organizovan je i niz humanitarnih žurki, koje su izrodile nova prijateljstva i ideje. Jedna od njih rodila se upravo na humanitarnom koncertu na kom su se prikupljala sredstva za Udruženje dobročinitelja „Mali Princ“ iz Apatina.

„Na ovom koncertu učešće su uzela deca pripremne predškolske grupe vaspitačica Branislave Pemac i Zorane Pavićević. Na probi koju smo imali organizovanu pre koncerta, deca su bila oduševljena udaračkim instrumentima koje smo u tom trenutku imali, te smo osetili potrebu da im i ubuduće pružimo da uče o instrumentima, uz druženje i igru. Tad se rodila ideja o školici roka“, saznajemo od Suzane Gajčin, ispred CK Pik-a.

Prema njenim rečima, koncept školice roka je takav da će određenim danima u nedelji sva zainteresovana deca moći učiti svirati, a svesrdnu pomoć u realizaciji ove ideje pružili su im mnogi apatinski profesori muzike, koji će voditi buduće muzičke radionice.

„Zahvaljujući donacijama, nekoliko instrumenata već je obezbeđeno, a prikupljanje sredstava i dalje traje. Školica roka biće potpuno besplatna za svu našu decu“, izjavila je Gajčinova.

Ovom interesantnom projektu priključilo se i UD „Mali Princ“, a od Aleksandre Marić, predsednice udruženja, saznali smo da je muzikoterapija izuzetno učinkovita za decu sa invaliditetom i smetnjama u razvoju, te da jedva čekaju da školica roka počne sa radom.

„Saradnja udruženja sa Centrom kulture Pik započela je tako što su nam oni obezbedili logističku podršku i prostor za humanitarni koncert na kom smo prikupljali sredstva za uređenje naših prostorija. Boraveći na ovom prelepo organizovanom događaju, deca koja su članovi našeg udruženja pokazala su veliko interesovanje za muzičke instrumente i prosto je bilo logično da se i mi uključimo u ovaj projekat. Za decu sa poteškoćama u razvoju ovakve vrste radionica su veoma podsticajne, pomažu im u razvoju motorike, sluha, koncentracije i na kraju socijalizacije“, izjavila je Marić.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.