sreda, 19 januar 2022 08:02

Goran Basarić:”Imamo kvalitet za ulazak u viši rang”

 

Moj današnji sagovornik je krenuo trenirati fudbal na terenima Omladinskog fudbalskog kluba “Mladost” Apatin, gde je promenio čak 8 trenera. Dok je bio član mlađih kategorija, odlučio je da iz apatinske Mladosti pređe u Fudbalski klub “Spektar” Sombor, jednu od najstarijih škola fudbala u Srbiji. Nakon boravka u Somboru, vratio se u svoj matični klub gde je igrao seniorski fudbal, a prošle zime je odatle prešao u Fudbalski klub “Stanišić”, sa kojim je osvojio Područnu ligu Sombor, a trenutno se nalaze na čelu tabele Vojvođanske fudbalske lige “Sever” i važe za jednog od glavnih favorita za ulazak u Srpsku ligu. Više o karijeri mladog fudbalera, njegovim uspesima i planovima za budućnost pročitajte u nastavku.

 Kada, gde i zašto si krenuo da treniraš fudbal?

 -Pre svega, veliki pozdrav za tebe i tvoje čitaoce Vidane.

Fudbal sam počeo da igram od trenutka kada sam prohodao, po priči mojih roditelja. Voleo sam loptu i ulica je bila glavni teren za igru. Tata i stric su mi bili fudbaleri, pa mislim da sam pre svega, to nasledio od njih. U kući od svih sportova se uglavnom fudbal pratio što je još više doprinelo da se opredelim za ovaj sport. Sa fudbalom zvanično počinjem sa 7 godina u Fudbalskom klubu “Mladost” Apatin.

 Da li imaš neku utakmicu koju pamtiš?

 -U svojoj karijeri nisam imao mnogo utakmica koje određuju titulu ili slično tome, iskreno. Uvek ću pamtiti svoju prvu utakmicu koju sam odigrao. To je bilo na turniru davne 2002. godine, gde smo igrali protiv Fudbalskog kluba “Spektar” iz Sombora. Oni su uvek važili za jači klub i imali su dosta talentovane dece za ovaj sport. Postigao sam jedini gol na utakmici i pobedili smo sa 1:0. Ta će mi utakmica ostati uvek u sećanju. Kasnije sam i prešao u redove Spektra, sa moja dva druga iz Apatina. Tada smo u Obrenovcu osvojili 1. mesto na državnom prvenstvu Srbije pobedivši Partizan u finalu.

 Kakvo si iskustvo imao u svom prvom klubu, odnosno Fudbalskom klubu “Mladost” Apatin?

 -U tom klubu sam proveo više od pola svog života. Radio sam sa 8 različitih trenera, upoznao desetine drugova, što mislim da je jedna od bitnijih stvari kad je sport u pitanju. Svaki trener je imao svoje metode i svašta se moglo naučiti od njih. Dali su mi pravu šansu, pa nemam za čime da žalim. Svi su bili korektni. Nemam loše iskustvo sa tim klubom. Trenutno ne igram u ovom klubu ali, rado odem i pogledam prvenstvenu utakmicu kad nam se termini ne poklapaju.

 Zašto si se odlučio za prelazak iz apatinske Mladosti u redove Stanišića?

 -Mislio sam da je vreme za neku promenu. U tom periodu nisam puno ni igrao, pa sam hteo da isprobam nešto drugo, što je na kraju ispalo kao dobar potez. Trener Sreten Vilotić me je pozvao, tada trener Stanišića, i rekao mi je da želi da mu budem na raspolaganju, odnosno da pređem kod njih. Sa njim sam radio pre par godina i imao sam želju opet da radim, pa je to samo ubrzalo moju odluku.

 Kako ti je trenutno u Fudbalskom klubu “Stanišić”?

 -Odlično je. U ovom klubu sam jednu godinu. Uspeli samo da budemo prvi u Područnoj ligi Sombor i tako obezbedimo učešće u Vojvođanskoj ligi “Sever”, gde smo trenutno prvoplasirani. Igrači i uprava su me brzo prihvatili. Atmosfera je dobra, pa samim tim su i rezultati zadovoljavajući.

 Tvoj komentar o jesenjem delu prvenstva:

 -Kao što sam rekao, trenutno se nalazimo na prvom mestu sa 39 bodova, imamo 13 pobeda i 2 izgubljene utakmice, što je za ovaj rang takmičenja veliki uspeh. Pripremni period smo isto odradili dobro, upisali smo 4 pobede i 1 poraz. U pripremnom periodu bih izdvojio utakmicu protiv srpskoligaša, ekipe Starog Grada, gde smo pobedili 6:0. Po meni, retko ko je mogao da očekuje da ćemo mi na polusezoni biti prvi, imajući u vidu da smo novajlije u ligi. Imamo 8 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu, Fudbalski klub “Bačka 1901” iz Subotice, koja se smatrala kao glavni favorit i povratnik u Srpsku ligu. Imamo dosta mlad tim i dobre uslove da se zadržimo na prvom mestu do kraja sezone.

 Koji su tvoji planovi za budućnost?

 -Što se tiče fudbala, pripreme za zimski period kreću za nedelju dana. Najbitnije je da se fizički dobro spremim i da zdrav izađem iz njih jer je to najbitniji period u ovih 5 meseci koliko traje polusezona. Ako mislim da imam dobru polusezonu, ovaj period moram da odradim na visokom nivou. Takođe, nadam se prvom mestu i ulasku u viši rang takmičenja.

 Gorane, hvala puno na izdvojenom vremenu i sve najbolje u nastavku karijere!

izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrolozi veruju da zvezde igraju veliku ulogu u tome kako se dvoje ljudi slažu. Dok su neki znakovi kompatibilni i u nj...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.