sreda, 12 januar 2022 08:01

U PONEDELJAK NOVA AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI U APATINU

Crveni krst Apatin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, u ponedeljak, 17. januara, organizuje prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2022. godini. Akcija će biti održana u Narodnoj biblioteci “Miodrag Borisavljević” u Apatinu, u periodu od 9 do 12 sati.

Iz apatinske organizacije Crvenog krsta pozivaju sve dobrovoljne davaoce krvi i ostale građane da podrže ovu humanu akciju.
Građani koji su vakcinisani vakcinom proizvođača Astra Zeneka i Sputnjik V prave pauzu od dve nedelje nakon vakcinacije, pa tek onda mogu dobrovoljno dati krv, dok u slučaju vakcinacije vakcinom proizvođača Fajzer, Moderna i Sinofarm, građani mogu krv donirati već sutradan. Svi nevakcinisani građani, ukoliko su dobrog zdravlja i ispunjavaju opšte kriterijume za dobrovoljno davanje krvi, takođe mogu biti davaoci.

Sve krvne grupe su deficitarne, a naročito su traženi davaoci nulte krvne grupe, posebno nula negativne, s obzirom na to da su oni najuniverzalniji davaoci.

izvor:apatinskenovine.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • BELA PITA

    Deserti 20. 01. 2022.

    BELA PITA Za nas je bela pita oduvek bila limun pita. Ovaj kolač takvog pamtim i takvog želim da ga pamtim. Divne tanke korice[…]

    Read more...