utorak, 21 decembar 2021 07:07

ZBOG BLOKADE SAOBRAĆAJA, PREKRŠAJNI NALOZI STIŽU I APATINCIMA

 

ZBOG “KRETANJA I ZADRŽAVANJA NA KOLOVOZU” 4. DECEMBRA

Ovih dana počela je podela prekršajnih naloga i Apatincima koji su se 4. decembra našli na mestu blokade saobraćaja, na izlazu iz Apatina prema Somboru.

Svi nalozi u koje smo imali uvid odnose se na prekršaj po članu 333 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, zbog toga što su se, “kao pešaci, kretali i zadržavali na kolovozu što je dovelo do obustave saobraćaja”. Kako je napisano u nalogu, prekšaj su otkrili policijski službenici PS Apatin (navedena su njihova imena) i uvidom u video zapis.

Prema informacijama koje smo dobili od građana, koji su dobili prekršajne naloge, niko od njih nije bio legitimisan tokom protesta.

Iz UG ”Bez straha” su ponudili sugrađanima besplatno zastupanje pred sudom.

-Ko god je dobio prekršajni nalog treba, u roku od osam dana, da podnese zahtev za sudsko odlučivanje Prekršajnom sudu u Somboru, Sudska jedinica u Apatinu. Nikako ne treba da plate kaznu. Prekršajni nalog mora, obavezno, biti potpisan, jer ga bez toga sud neće uzeti u razmatranje. Naša preporuka je da se obrate svom advokatu ili, ako ga nemaju, UG “Bez straha”, čiji će pravni tim preuzeti zatupanje “pro bono” (bez naknade), navode u ovom Udruženju.

izvor:apatinskenovine.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...