utorak, 21 decembar 2021 07:07

ZBOG BLOKADE SAOBRAĆAJA, PREKRŠAJNI NALOZI STIŽU I APATINCIMA

 

ZBOG “KRETANJA I ZADRŽAVANJA NA KOLOVOZU” 4. DECEMBRA

Ovih dana počela je podela prekršajnih naloga i Apatincima koji su se 4. decembra našli na mestu blokade saobraćaja, na izlazu iz Apatina prema Somboru.

Svi nalozi u koje smo imali uvid odnose se na prekršaj po članu 333 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, zbog toga što su se, “kao pešaci, kretali i zadržavali na kolovozu što je dovelo do obustave saobraćaja”. Kako je napisano u nalogu, prekšaj su otkrili policijski službenici PS Apatin (navedena su njihova imena) i uvidom u video zapis.

Prema informacijama koje smo dobili od građana, koji su dobili prekršajne naloge, niko od njih nije bio legitimisan tokom protesta.

Iz UG ”Bez straha” su ponudili sugrađanima besplatno zastupanje pred sudom.

-Ko god je dobio prekršajni nalog treba, u roku od osam dana, da podnese zahtev za sudsko odlučivanje Prekršajnom sudu u Somboru, Sudska jedinica u Apatinu. Nikako ne treba da plate kaznu. Prekršajni nalog mora, obavezno, biti potpisan, jer ga bez toga sud neće uzeti u razmatranje. Naša preporuka je da se obrate svom advokatu ili, ako ga nemaju, UG “Bez straha”, čiji će pravni tim preuzeti zatupanje “pro bono” (bez naknade), navode u ovom Udruženju.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.