subota, 11 decembar 2021 08:20

NEBOJŠA DUGALIĆ SINOĆ JE BIO GOST APATINSKE BIBLIOTEKE

 

Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“, povodom obeležavanja dva veka od rođenja jednog od najvećih pisaca svih vremena, Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, ugostila je poznatog glumca, reditelja i profesora Fakulteta savremenih umetnosti, Nebojšu Dugalića.

Iako je davno gostovao u našem gradu, Dugalić čuva lepa sećanja i izuzetno mu je drago što je dobio priliku ponovo se družiti sa apatinskom publikom.

"Apatin mi je i tada ostao u nekom lepom sećanju, kao jedno toplo mestašce, onako lepo uređeno, sa lepim prostorima i drago mi je da sam sad imao ponovo prilike da dođem. Drago mi je, pre svega, da je večeras ovde tema Dostojevskog i da možemo ponovo da se njime pozabavimo i da ga prizovemo, da se podružimo s njim i da se uz njega i kroz njega zapitamo o sebi", izjavio je Dugalić.

Fjodor Mihajlovič Dostojevski jedan je od najuticajnijih pisaca ruske književnosti. Pisao je romane, novele i kratke priče. Među najpoznatijim delima svakako se izdvajaju romani Zločin i kazna, Idiot, Braća Karamazovi i mnoga druga dela.

Nebojša Dugalić praktično se celog života bavi izučavanjem lika i dela Dostojevskog, te je svoj analitički pristup na veoma zanimljiv način preneo oduševljenoj publici, a slušajući nadahnjujuće izlaganje, verujemo da će mnogi od prisutnih u publici ponovo ili po prvi put upravo neko delo Dostojevskog pozajmiti iz biblioteke.

"Dostojevski je, generalno, nepresušan i o njemu se može mnogo toga govoriti. Ja se nekako trudim da, govoreći o Dostojevskom, da nekako iznenadim i samog sebe, da kroz govor o njemu ustvari i samom sebi otkrijem nešto što ne znam ili što do sad nisam znao, jer je on zaista jedan od pisaca koga možete neprestano osluškivati i pitati se o tome šta je on ustvari napisao, šta je napisao o nama samima i gde se sve možemo prepoznati u njemu", rekao je Dugalić.

Kako saznajemo od Nebojše Dugalića, na polju glume trenutno radi na trećoj sezoni Državnog službenika, na novoj seriji o ubistvu kneza Mihajla, kao i na mnogo drugih projekata.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.