petak, 10 decembar 2021 08:01

ZA PRVU KUPUSINSKU KOBASICIJADU PRIJAVLJENO 25 EKIPA

 

U subotu, 11. decembra, u dvorištu stare kupusinske škole, sa početkom u 9 sati, biće održana manifestacija pod nazivom “Kobasicijada”.

Kako saznajemo od Ištvana Petera, ispred organizatora, ovaj događaj realizovaće MZ Kupusina, u saradnji sa lokalnom samoupravom, a zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu.

- "Mađarska kobasica nadaleko je čuvena. Gotovo da nema kuće u Kupusini koja je ne proizvodi za svoje domaćinstvo. Otuda ideja za temu manifestacije. Ekipe će brojati po osam članova i imamo ih oko 25 prijavljenih. Najviše je, naravno, Kupusinaca, ali ima i Apatinaca i Somboraca", izjavio je Peter.

Prema njegovim rečima, osim takmičarskog dela, pripremljen je i zabavni deo programa, u kom će učešće uzeti temerinski bend “The End”.

Podsećamo, krajem jula ove godine, Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“. Pravo na apliciranje imale su jedinice lokalnih samouprava, a opština Apatin je, pored ostalih 67 samouprava, sredstva dobila za manifestaciju koja će se održati u Kupusini. Cilj programa je obogaćenje društvenog i sportskog života stanovnika u selima, kao i negovanje tradicionalnog načina života i kulturno-istorijskog nasleđa. U pitanju su sredstva u visini od 322.400,00 dinara, a Kupusinci se nadaju da će “Kobasicijada” pobrati simpatije učesnika i posetilaca, te postati deo kalendara tradicionalnih manifestacija na teritoriji opštine Apatin.

izvor:apatinskenovine.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...