utorak, 07 decembar 2021 07:56

VOLONTERI CRVENOG KRSTA OBELEŽILI MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

 

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera organizaciju Crvenog krsta Apatin posetili su zaposleni i volonteri iz organizacije Crvenog krsta Odžaci.

U prostorijama Crvenog krsta Apatin održana je tribina u kojoj su volonteri i zaposleni u obe organizacije razmenili svoja iskustva u radu i sprovođenju aktivnosti. Volonteri su izneli svoje motive koji su ih privukli da volontiraju u Crvenom krstu, istakli oblasti delovanja koje ih najviše privlače i u njima vole da učestvuju.

Volonterka Dunja Pilipović iz Crvenog krsta Apatin istakla je da volontiranje za nju predstavlja poklanjanje vremena, veština i znanja i energije za dobrobit drugih ljudi i zajednice bez ikakve naknade i da se rado odaziva na sve aktivnosti Crvenog krsta.

Nađa Marić iz organizacije Crvenog krsta Odzaci istakla je da volontiranje osnažuje pojedinca i povećava njegovo samopouzdanje, kao i da najviše voli da bude uključena u oblast delovanja Prva pomoć koja je korisna za svakog od nas i da svi treba da budemo edukovani na ovu temu.

Svi prisutni složili su se da slogan ovogodišnje kampanje NEZAUSTAVLJIVI simboliše da je rad organizacije Crvenog krsta višestruko koristan za zajednicu i da su volonteri i zaposleni spremni da u svakoj situaciji daju svoj doprinos i da odgovore na svaku krizu.

izvor:apatinskenovine.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...