petak, 03 decembar 2021 07:44

PREDAVANJA NA TEMU REPRODUKTIVNOG ZDRAVLJA ZA DEVOJČICE OSMIH RAZREDA

Komisija za rodnu ravnopravnost opštine Apatin u narednom periodu organizovaće niz predavanja za učenice osmih razreda sa teritorije naše opštine. U projektu koji se zove „Na kafi sa ...“ ovom prilikom će devojčice osmih razreda biti upoznate sa ginekologom koji će ih upoznati sa aspektima reproduktivnog zdravlja. Predavanja će se održavati narednih mesec dana za Apatinke u sali Centra za socijalni rad, dok će po selima naše opštine deca biti naknadno upoznata sa prostorom od svojih nastavnika, gde će predavanja vršiti Tatjana Trišić.

Cilj edukacije je podizanje svesti o pomentoj temi kod adolescentkinja, oslobađanje od predrasuda i tabu tema koje one imaju u fazi puberteta, a koje su veoma značajne za njihov budući društveni i socijalni razvoj. Vaćno je da ih na vreme edukujemo kako na vreme da sačuvaju svoje reproduktivno zdravlje, ukažemo na probleme sa kojima mogu da se sretnu, ali isto tako i da ponudimo načine i rešenja da do tih problema i posledica ne dolazi. Želimo da ih motivišemo da razgovaraju o ovim temama sa roditeljima, prijateljima i da kada je neophodno potraže stručnu pomoć. Da nauče da brinu o sebi i svom zdravlju, a ispred svega shvate da sebe vole i poštuju, rekla je predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Apatin Nataša Ćurčić

izvor:soapatin.org

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.