sreda, 24 novembar 2021 07:04

Omladinski rukometni klub “Apatin”-analiza jesenjeg dela prvenstva

Za današnji sportski kutak sam spremio analizu jesenjeg dela prvenstva za omladinski Rukometni klub “Apatin”. Za naše devojke prva polusezona je završena, a u njoj su ostvarili 3 pobede i 5 poraza, što znači ukupno 6 bodova. Od devet ekipa, završile su je na šestom mestu, dok je ispred njih žensko Rukometno udruženje “Trijumf” iz Srbobrana sa dva boda prednosti, a isto toliko imaju četvrtoplasirani Bajmok i trećeplasirane devojke iz Ade. Više o utakmicama koje su odigrale izabranice Nikole Orelja i Milke Šašić, pročitajte u nastavku:

*ŽRK “Trijumf” 29:25 ORK “Apatin”
-Prvi meč za naše devojke u sezoni 2021/22. jeste bio u Srbobranu, kada su one gostovale ženskom Rukometnom udruženju “Trijumf”. Prošle godine, Apatinke su na tom terenu bile slavile, ali ovaj put su domaće bile bolje i slavile rezultatom 29:25 (14:11). Gracije sa Dunava dosta šansi nisu uspele realizovati i to je rezultiralo porazom. U redovima našeg tima, najefikasnija je bila Sonja Anđelović sa 8 pogodaka.
*ORK “Apatin” 34:30 ŽRK “Halas Jožef 2”
-Posle poraza u Srbobranu, naše devojke silno motivisane da osvoje prve bodove u novoj sezoni na svom terenu dočekuju ženski Rukometni klub “Halas Jožef 2” iz Ade. U prvom poluvremenu viđeno je mnogo preokreta, ali na pauzu idu zadovoljniji gosti, koji su imali dva gola prednosti. U drugom delu meča izabranice Milke Šašić i Nikole Orelja lavovskim srcem, koji je ustvari bio ključan faktor u ovom meču, stižu do prve pobede, a konačan ishod meča je 34:30. Igračem utakmice proglašena je Anja Rajaković (7 pogodaka), a pored nje u ovom susretu dobro su se pokazale Anđela Majstorović (10 pogodaka), Danijela Latas (7 pogodaka), Sonja Anđelović (6 pogodaka) i Jelena Blanuša (4 pogotka).
*OŽRK “Gradnulica” 34:25 ORK “Apatin”
-U okviru trećeg kola Druge rukometne lige “Vojvodina” omladinski Rukometni klub “Apatin” u Zrenjaninu gostovao je omladinskom ženskom Rukometnom klubu “Gradnulica”. Do 21. minuta meča igrala se egal utakmica, ali se od tog trenutka pa sve do kraja meča domaće pokazuju boljim timom, sve više povećavaju stečenu prednost i na kraju trijumfuju rezultatom 34:25 (16:11). U ovom meču, najefikasnija u našoj ekipi je bila Sonja Anđelović (6 pogodaka), koja nastavlja sa dobrim partijama.
*ORK “Apatin” 26:31 ŽRK “Radnički”
-Posle novog poraza, naše devojke su u hali Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” Apatin dočekale ženski Rukometni klub “Radnički” iz Bajmoka. Naš tim je vodio sve do polovine prvog dela meča, ali onda gosti iz Bajmoka preokreću i ne dozvoljavaju domaćoj ekipi da im se približi. Ovo je bio novi poraz za Gracije sa Dunava, a konačan ishod meča je 26:31 (12:15). Raspoložene u ovom meču, od domaćih, bile su Sonja Anđelović (7 pogodaka) i Milica Blanuša (6 pogodaka).
*ŽRK “Naftagas” 30:23 ORK “Apatin”
-Omladinski Rukometni klub “Apatin” je u okviru 5. kola Druge rukometne lige “Vojvodina”, u Elemiru gostovao ženskom Rukometnom klubu “Naftagas”. Posle dva uzastopna poraza, desetkovane devojke koje su otišle na megdan u Elemir upisuju i treći, a konačan ishod meča je 30:23 (16:13). Najviše puta mrežu domaćih zatresle su Anja Rajaković i Milica Blanuša (5 pogodaka).
*ŽRK “Železničar 2” 53:15 ORK “Apatin”
-Nakon trećeg uzastopnog poraza, bez dosta igrača iz startne postave, Apatinke odlaze na megdan u Inđiju ženskom Rukometnom klubu “Železničar 2”. Domaći su bili u punom sastavu, dok su gosti došli samo sa sedam igrača i uz to dva golmana. Favorizovani klub iz Inđije u ovom meču je slavio, malo je reći ubedljivim rezultatom, 53:15 (17:6). Naše devojke su se držale sve do momenta sve dok su imale snage, ali su posustale u 15. minuti meča, kada je ona već bila izgubljena. U ovom meču, po četiri puta mrežu domaćih zatresle su Petra Lukić, Vanja Šašić i Danijela Latas, dva puta Anja Rajaković i jednom Jelena Popović.
*ORK “Apatin” 37:23 ŽRK “Odžaci”
-Posle veoma gustog rasporeda i četiri uzastopna poraza, izabranice Milke Šašić i Nikole Orelja se napokon vraćaju na pobedničku stazu. U goste su im došli Odžaci, tim koji još ne zna za pobedu. Gosti su na početku meča vodili, ali kasnije domaće preokreću i na pauzu idu sa četiri gola prednosti. Drugi deo meča obeležen kontrama Apatinki koje su pomogle da povećaju prednost što je više moguće i postave konačan ishod meča 37:23 (18:14). U ovom susretu igračem utakmice proglašena je Milica Blanuša sa 11 pogodaka, a pored nje odlično se pokazala i Sonja Anđelović da 9 pogodaka.
*RK “Beočin” 20:33 ORK “Apatin”
-U okviru poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Druge rukometne lige “Vojvodina”, omladinski Rukometni klub “Apatin” gostovao je u Beočinu Rukometnom klubu “Beočin 1959”. Žargonski rečeno, Gracije sa Dunava su se lepo ispisale iz jesenjeg dela prvenstva i uspele da savladaju ekipu Beočina rezultatom 20:33 (12:19). Ovo je takođe prva pobeda našeg tima ove sezone na gostujućem terenu. Za igrača utakmice izabrana je Milica Blanuša sa 8 pogodaka, a pored nje efikasne su bile Anđela Majstorović (7 pogodaka) i Danijela Latas (6 pogodaka), koja se posle tog meča i dugotrajnog boravka u omladinskom Rukometnom klubu “Apatin” prebacila u redove ženskog Rukometnog kluba “Ravangrad” Sombor, koji se nalazi u rangu iznad.

Takođe, pored seniorki treba istaći i mlađe kategorije Ork Apatina. One su se takmičile u ligi mlađih kategorija do 12 godina i do 14 godina, dok liga do 16 godina kreće u decembru. Putovale su u Sentu, Kanjižu, Odžake, Sivac, Prigrevicu, Sontu… Pored lepog druženja, postignuti su i odlični rezultati. Devojčice do 12 godina su zauzele prvo mesto u grupi i tako obezbedile nastavak takmičenja na proleće u Super ligi, a devojčice do 14 godina će takmičenje nastaviti takođe na proleće, samo u Prvoj ligi.Ovo je izuzetan uspeh za ženski rukomet u Apatinu jer do pre godinu dana naše Gracije sa Dunava nisu imale podmladak.

Ovim putem bih čestitao svim članovima omladinskog rukometnog kluba “Apatin” na prikazanom u ovoj sezoni i takođe poželeo sve najbolje u nastavku iste, a za sam kraj možete pročitati izjave Milke Šašić, predsednika kluba, kao i trenera Nikole Orelja.

Milka Šašić:”Nikola radi odličan posao. Posvećen je deci, ima znanje. Deca su zadovoljna s njim, to se vidi. Rezultat kao rezultat nam nije u prvom planu. Deca su to, ima vremena. Najbitnije je da su oni zadovoljni i srećni, kao i da dolaze redovno na treninge i ponovo se vraćaju sa osmehom na licu.”

Nikola Orelj:”Što se tiče mlađih kategorija, zadovoljan sam nastupom i napredkom u ovih godinu dana koliko devojčice treniraju. U ligi do 12 godina smo zauzeli prvo mesto i obezbedili plasman u Superligu na proleće što je veliki uspeh, jer su tu nastupale devojčice koje ne treniraju ni godinu dana, a i bilo je devojčica mlađeg uzrasta. U ligi do 14 godina smo zauzeli 4. mesto od šest ekipa što je veliki napredak u odnosu na prolećni nastup i pokazatelj kako se radi u klubu. Mora se uzeti u obzir da smo nastupali uglavnom sa uzrastom od 12 godina, tako da u ligi do 14 godina očekujemo uspehe u naredne dve godine. Za dve nedelje treba da nam počne liga do 16 godina, očekivanja nisu velika što se tiče nekog rezultata jer ćemo imati kombinovanu ekipu uzrasta od 10 do 16 godina. Te utakmice ćemo iskoristiti više za održavanje forme i uigravanje za prolećni deo. Što se tiče seniorske ekipe, nisam zadovoljan ni rezultatom ni zalaganjem na treningu i utakmicama. Zauzeli smo šesto mesto što je po igri realno stanje, ali po mogućnostima koje devojke u seniorskoj ekipi mogu pružiti su daleko ispod očekivanog drugog mesta. Moram napomenuti da nam je žreb u prvom delu sezone teži u odnosu na drugi, tako da se nadam da će devojke shvatiti očekivanja koja se stavljaju pred njih i prihvatiti odgovrnost. U drugom delu ćemo biti oslabljeni zbog odlaska Danijele Latas, ali se isto tako nadamo povratku Jelene Mačkić, a takođe nekoliko devojaka iz mlađeg pogona će biti nagrađeni za rad i trud, pa će imati priliku i čast da ponesu dres prvog tima. Za narednu sezonu ćemo imati veći broj igračica u rotaciji, tako da će one koje se dokažu svojim trudom, radom i zalaganjem imati priliku da igraju, nema povlašćenih, nema starijih, samo one koje zasluže. Glavni fokus stavljamo na rad sa mlađim kategorijama jer su oni budućnost kluba, sa njima se radi postepeno uz praćenje njihovog rasta i razvoja, tako nam u naredne dve nedelje slede antropometrijska i motorička testiranja koja radimo na svakih šest meseci radi praćenja napretka. Nakon ovog jesenjeg dela takmičenja, krećemo sa upisom novih članova koji će moći da se priključe takmičenju već na proleće”.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.