utorak, 23 novembar 2021 06:54

SUDAR VOZA I AUTOMOBILA NA PRUŽNOM PRELAZU U PRIGREVICI

U sudaru voza i putničkog automobila, koji se dogodio noćas oko tri sata na pružnom prelazu u Prigrevici, na svu sreću nije bilo povređenih.

Put Prigrevica-Stapar je bio zatvoren više od dva sata. Jedan od uzroka ove saobraćajne nezgode, pored neobezbeđenog pružnog prelaza, bila je i gusta magla. Samo puka sreća spasila je četvoro putnika koliko ih je bilo u automobilu marke "opel", kojim je upravljala LJ. D. u trenutku kada je došlo do sudara sa vozom koji je saobraćao na relaciji Sombor – Bogojevo. Od udara, automobil se okrenuo za 180 stepeni, ali je ostao na putu.

 U periodu kada pružni prelaz ostaje neobezbeđen, od 18 uveče do 7 časova ujutro, vozovi imaju obavezu da stanu pred prelazom i tek pošto mašinovođe provere da nema vozila, polako nastavljaju dalje. Međutim, noćašnja gusta magla znatno je umanjila vidljivost.

- Nesreći je sigurno doprinela i gusta magla, koja je smanjila vidljivost na tek dvadesetak metara. Sreća u nesreći je da je auto izleteo pred voz, koji je tek kretao, tako da udar nije bio jak, jer da je podleteo pod voz, posledice bi bile znatno veće - objašnjava naš izvor sa lica mesta.

Inače, ova nesreća je prva koja se dogodila za više od 15 godina, od kada je ovaj prelaz ostao neobezbeđen tokom noći, zbog odluke železnice da smanji broj radnika. Zbog policijskog uviđaja, put Prigrevica - Stapar je bio zatvoren više od dva sata.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.