četvrtak, 11 novembar 2021 07:55

REALIZOVAN OMLADINSKI VOLONTERSKI PROJEKAT „ENO ŠKOLA, EVO MURAL“

 

Tokom prethodnih meseci mladi u Sonti imali su priliku da pokažu svoju kreativnost kroz oslikavanje murala u dvorištu osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

Projekat “Eno škola, evo mural!” nastao je kao želja mladih da na kreativan način urade nešto lepo za svoje selo Sontu, inspirisani sličnim inicijativama oslikavanja murala u drugim mali mestima.

Projekat su realizovali Ema Antić koordinatorka projekta zajedno sa članovima projektnog tima Jelenom Pejović, Nikolom Macurom, Vukanom Macurom i Klaudiom Lukić. Oni su zajedno sa mladim volonterima Centra za kulturu i obrazovanje Sonta i decom iz osnovne škole osmislili mural i zajedno ga oslikali.

Kroz mural se provlače dva motiva jedan je motiv škole i detinjstva, a drugi motiv Sonte. Pa se tako mural sastoji od elemenata koje su volonteri smatrali da obeležavaju Sontu ali i elemenata koji se odnose na detinjstvo i školske dane kao što je citat Mike Antića “Puteva ima trista da se ode iz detinjstva, a samo se retki sete da ostanu večno dete.”

“Na inicijativu Eme Antić, koordinatorke projekta "Eno škola, evo mural!", u dvorištu OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Sonti oslikan je mural, čime je ulepšan prostor u kome deca borave. U oslikavanju murala učestvovali su učenici-volonteri naše škole. Škola će i u buduće podržati ovakve inicijative, koje će doprineti stvaranju prijatnijeg ambijenta za boravak dece u školi.”- rekao je direktor osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” Miljenko Dakić.

Volonteri su aktivno učestvovali u procesu kreiranja izgleda murala te je na taj način osnažena njihova kreativnost, međutim sam projekat je dobar primer mladima da i oni imaju mogućnost da utiču na pozitivne promene u svojoj lokalnoj zajednici. Učestvovanje u inicijativama kao što su ova, će podstaknuti mlade da sami pokreću ovakve ili slične inicijative, i da se pored toga ohrabre da koriste organizaciju CEKOS kao jedan od resursa koji im je na raspolaganju u Sonti.

“Smatram da se projekat “Eno škola, evo mural!” veoma dopao mladima i deci iz sela i da su inspirisani da nastave sa pokretanjem sličnih inicijativa u Sonti.”- rekla je koordinatorka projekta Ema Antić.

Konkurs „Šta Nam Teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca, TIM 42 iz Leskovca, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 izvor:apatinskenovine.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.