subota, 06 novembar 2021 07:55

UG BEZ STRAHA: OPŠTINA APATIN OBNAVLJA NOV TEREN!?

Pre nekoliko dana javnost u našem gradu obaveštena je o tome da su na osnovu projekta izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, opštini Apatin od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu odobrena sredstva u visini od 1.531.693,00 dinara.

Kako je za medije tada rekao zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić, tim novcem biće rekonstruisan košarkaški teren na otvorenom u Bloku 112.

U pitanju je isti onaj teren koji je obnovljen pre samo četiri godine u okviru projekta kompanije "Mozzart" pod nazivom "Sto terena za jednu igru". Podsećamo, u tom periodu "Mozzart" je obnovio 100 košarkaških igrališta širom Srbije, a tereni su simbolično dobili nazive po košarkaškim asovima iz tih mesta, pa je tako Apatin tog 21. avgusta 2017. dobio košarkaški teren "Predrag Šuput".

Teren je četiri godine kasnije u vrlo dobrom stanju, a sa minimalnim periodičnim korekcijama u vidu farbanje linija, postavljanja pokoje nove kante za smeće i klupe pored terena, kao i redovnim košenjem trave u okolini igrališta, zadržao bi blistav izgled jednog sportskog borilišta na kome bi neki novi košarkaški klinci prvi put osetili čari loptanja pod obručima, a i rekreativci održavali kondiciju.

Stoga čudi potreba da se potroši milion i po dinara za kako je navedeno "Investiciono održavanje košarkaškog terena na otvorenom Blok 112". Na osnovu tog projekta rečeno je kako će biti postavljena multifunkcionalna sportska podloga, novi zglobni obruč sa mrežicom i tablom, a postojeća konstukcija koša će biti ofarbana. Čudi i potreba unižavanja same donacije dobijene za sve građane opstine Apatin, a podjednako zapanjuje i činjenica da se na ovaj način omolavažava jedan od najuspešnijih sportista našeg grada koji je svoje košarkaško znanje i iskustvo i kroz sport zarađeni novac rešio da uloži u Apatin.

Umesto zaključka: Pitamo se svi u čemu je problem i zašto je to Predrag Šuput?

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.