ponedeljak, 01 novembar 2021 07:24

SINOĆ ODRŽAN DRUGI PROTEST PROTIV KOVID PROPUSNICA U APATINU

REČ “MASKA” NE POSTOJI U ZAKONU

Sinoć je na Trgu Nikola Tesla u Apatinu održan drugi protest skup građana protiv uvođenja kovid propusnica. Na sinoćnjem skupu okupilo se oko tridesetak ljudi, daleko manje nego na prvom, održanom nedelju dana ranije. Na skupu je govorio Somborac Tihomir Milanović, član Pokreta za siguran Sombor, koji je istakao da je građanima uvođenjem kovid propusnica ukinuto osnovno ljudsko pravo zagarantovano zakonom i Ustavom RS.

-Napadnuti smo od Kriznog štaba, od vrha države, koji je nezakonito doneto podakte, podzakone i uredbe, a svi znamo da to ne može biti jače od zakona i Ustava RS. Svi treba da nauče osnovne članove Ustava koji nas štite od ovakvih neustavnih i nezakonitih radnji. Pokušavaju da nas uplaše otkazima i na druge načine, ali ja apelujem da se građani oslobode toga straha, jer nema potrebe za tim. Edukacija je naše najjače oružje u borbi protiv njih. Oni se toga boje, rekao je, na početku izlaganja, Milanović.

On je podsetio da su neki ugostitelji stavili radno vreme do 22 časa, kako bi se solidarisali sa građanima Srbije i da ih ne dele na vakcinisane i nevakcinisane. Šta će biti kad pomere radno vreme na 18 časova, šta ćemo onda, zapitao se Milanović.

 

-Apelujem na sve građane i što se tiče maski, protiv kojih smo, apelujem na poslodavce da ne vrše pritisak na radnike, kako moraju oni da upozoravaju mušterije da stave maske. Upotreba reči „moraš“ je protivzakonita, jer činiš krivično delo diskriminacije i prinude. Ne može vas niko naterati da stavite masku, jer maska ne postoji u zakonu. Zakon ne prepoznaje reč „maska“. Ustav, član 24 i 25 će vas zauvek štititi od napada. Oni kažu da je ljudski život neprikosnoven, te da je fizički i psihički integritet čoveka nepovrediv. Niko nema prava da traži vašu medicinsku dokumentaciju, jer je to vaš poverljiv dokument. Ovo je pokušaj genocida nad građanima, da nam ograniče slobodnu kretanja i pravo izbora, represijom, pretnjom i silom. Mi to ne smemo dozvoliti, već dokazati da su kršili zakon i Ustav, naglasio je Milanović.

Dodao je da član 21 Ustava zabranjuje bilo kakav oblik diskriminacije.

-I to je član koji vas štiti. Na osnovu čega je Krizni štab doneo ovu odluku da ograniči kretanje, radno vreme, da traži kovid propusnice? Ako vam se desi da traže propusnice od vas, pitajte po kojem članu zakona to traže. Nemaju izgovora. Neće vas moći dobiti na tu kartu. Tu je njihov poraz, istakao je Milanović i dodao da svi građani imaju zajednički problem i moraju da se ujedine i brane svoja prava.

-Oni su nas pozvali na ulicu, mi smo izašli. I na ulici ćemo odbraniti svoje pravo. Siguran sam da ćemo izaći kao pobednici, upravo sa zakonske i ustavne strane, zaključio je Milanović na sinoćnjem protestu u Apatinu.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.