petak, 29 oktobar 2021 08:04

Učiteljice iz Apatina nagrađene za doprinos obrazovanju u uslovima pandemije

Prateći i podržavajući rad svojih članova, Udruženje somborskih učitelja je odlukom Upravnog odbora nagradilo tri učiteljice osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina, koje su snimanjem časova tokom školovanja na daljinu dale svoj doprinos obrazovanju u uslovima pandemije.

Predsednica udruženja, prof. Ružica Vukelić, je polovinom oktobra uručila novčane zahvalnice Snežani Panković, Veri Pinćir i Lidiji Barać iz apatinske osnovne škole. 

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja je 2020/2021. školske godine organizovalo obrazovno-vaspitni rad putem nastave na daljinu emitovanjem časova nastave, koje pripremaju i realizuju nastavnici zaposleni u školama na teritoriji Republike Srbije.

Snimljeni časovi čine bazu primera dobre prakse, koja je dostupna na RTS Planeti i zvaničnoj internet stranici Zavoda i Ministarstva. Časovi iz Baze časova emituju se putem Javnog medijskog servisa Srbije.

Snimanje časova je koordinirala Školska uprava Grada Sombora. Za prvi razred je bila zadužena prosvetna savetnica Aleksandra Milošević, za drugi razred načelnica Milana Minarski, za treći razred savetnice Vesna Šrajner i Aleksandra Milošević i za četvrti Vesna Šrajner, uz tehničku podršku kolega informatičara, bez kojih, kako kažu, ne bi mogli uspešno izvršiti ovaj zadatak.

izvor:025info.rs

 

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...