petak, 29 oktobar 2021 07:50

„Strah od aplauza“ – nova knjiga Apatinca Dušana Gladića

Ovih dana iz štampe je izašla nova knjiga Apatinca, Dušana Gladića pod nazivom „Strah od aplauza“. Ova drama sa elementima komedije ili obrnuto je ustvari dramski tekst koji su izvodili članovi Dramskog studija apatinskog Kulturnog centra. Prema rečima autora, knjiga pored dramskog teksta sadrži i podatke ko je glumio u predstavi, gde je ona sve odigrana i koje nagrade je osvojila.

  • Ovo je moja trinaesta samostalna knjiga i zahvaljujem se našim sugrađanima koji su pomogli da ova knjiga ugleda svetlo dana, ali i izdavaču Centru za kulturu i obrazovanje Sonta. Predstava „Strah od aplauza“ koju sam režirao je premijerno izvedena 2017. godine i osvojila dvadesetak nagrada na raznim festivalima i smotrama. Pored mene, uloge su tumačili Tatjana Šakić – Kršić, Dragan Šijan, Ivana Čivčija, Sara Jošić, Dejan Stanivuković i Sandra Bojanić. Nadam se da ću u dogledno vreme objaviti i neke svoje dramske tekstove koje sam radio za decu, rekao je Gladić.

 izvor:02info.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...