ponedeljak, 25 oktobar 2021 08:17

ZA UGRADNJU SOLARNIH PANELA OPŠTINA APATIN DOBILA SKORO 5 MILIONA DINARA OD MINISTARSTVA RUDARSTVA I ENERGETIKE

Opština Apatin je ove godine konkurisala i na javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo rudarstva i energetike za dodelu sredstava za finansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća, koji će činiti pojedinačni projekti energetske sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe, a koje sprovode jedinice lokalne samouprave kao i gradske opštine u cilju ostvarivanja uštede energije i njenog racionalnog korišćenja, te smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte.

Ukupna sredstva koja su po ovom javnom pozivu raspoređena na 37 gradova i opštine iznose 97.601.000,00, a opštini Apatin su odobrena sredstva u visini od 4.950.000,00 dinara.

U narednom periodu, naša opština će raspisati konkurs na koji će građani opštine Apatin moći da konkurišu za sredstva koja će koristiti za ugradnju solarnih panela i prateće instalacije.

Podsećanja radi, u prethodnom periodu su na 72 naša sugrađana raspoređena putem konkursa sredstva u iznosu od 5.000.000,00 dinara za zamenu stolarije.

izvor:soapatin.org

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti