četvrtak, 30 septembar 2021 07:35

Novih 166 Ex Libris-a iz celog sveta od petka pred apatinskom publikom

U petak, 1. oktobra, sa početkom u 18 časova i 30 minuta, u Galeriji „Meander“ u Apatinu, biće otvorena Međunarodna izložba Ex Libris-a. Ova izložba organizuje se u okviru 6. Festivala kratke forme „Potpis“ Kulturnog centra Apatin. Ovogodišnji Ex Libris sastoji se od 166 radova od 59 autora iz Tajlanda, Norveške, Nemačke, Ukrajine, Poljske, Belgije, Italije, Rumunije, Argentine, Turske, Rusije, Irske, Kine, Hrvatske, Bugarske, Grčke i Srbije.
Prema propozicijama konkursa, autori su poslali svoje radove na dve teme, prva je Zemlja, a druga tema je slobodna.
Ex Libris je oblik primenjene grafike u okviru formata A6. Pojavljuje se u 15. veku sa pojavom štampane knjige kao nalepnica na unutrašnjoj strani koja je označavala simbolima, figurama ili slovima ime vlasnika ili autora knjige. Kasnije, Ex Libris se razvio u posebnu oblast primenjene grafike pogodne za način likovnog izražavanja u malom formatu. Danas je Ex Libris veoma razvijena oblast sa širokim spektrom primene različitih grafičkih tehnika od onih klasičnih do najsavremenijih, kao što je primena specijalnih boja i bojenih efekata, obrade na računaru i digitalne štampe.
Ex Libris je više od grafike, on je tražen predmet kolekcionarstva, a izložbom koja će biti postavljena u petak u apatinskoj galeriji, postojeća kolekcija broji 1.210 Ex Libris-a.
Postavka će se moći pogedati do 21. oktobra.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.