Zatvoren put od Kupusine do ustave prema vikend naselju i čardama Zatvoren put od Kupusine do ustave prema vikend naselju i čardama
četvrtak, 09 septembar 2021 08:02

Zatvoren put od Kupusine do ustave prema vikend naselju i čardama

 

Zbog radova na novom putu prema Bačkom Monoštoru, od juče je zatvoren put od Kupusine prema vikend naselju i čardama “Pčela” (kupusinska) i “Brunai”.

Put je, zbog asfaltiranja, zatvoren u delu ulice Petefi Šandora (od ulice Apatinski put) do ustave na opštinskom putu Kupusina – Bački Monoštor. Posao bi trebao da bude završen najduže za mesec dana. Za odlazak na njive, u vikend naselje ili na čarde, vozačima su na raspolaganju alternativni poljski putevi ili obilaznica preko Apatina i Vagona.

Podsetimo, ukupna dužina puta Kupusina – Bački Monoštor je 5,2 km, od toga bi ove godine trebalo da se završi 2.850 m, a ostatak na proleće.

-Rok za završetak radova je godinu dana. Ukupna investicija je bezmalo 200 miliona dinara, što je najveća investicija u našoj opštini u prethodnih par godina, rekla je nedavno predsednica opštine Dubravka Korać, prilikom obilaska radova na ovoj deonici.

Ovaj put biće najkraća veza ka brzoj saobraćanici koja se gradi od Sombora do Kikinde, kao i graničnom prelazu ka Bezdanu, naglasila je predsednica opštine i dodala da su sredstva za izgradnju puta obezbeđena u najvećem delu kod Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, a da će opština Apatin u projektu učestvovati sa 10%.

Izvor: apatinskenovine.rs

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...