utorak, 24 avgust 2021 11:06

Систем за интегрисано управљање ванредном ситуацијом и ризицима од катастрофа доступан Апатинцима

Општина Апатин обезбедила је за своје грађане коришћење мобилне апликације „СИУВС“. 

Систем за интегрисано управљање ванредном ситуацијом и ризицима од катастрофа за јединице локалне самоуправе настао је кроз пројекат имплементације Националног програма за управљање ризиком од елементарних непогода који је водила Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије из донације Швајцарске конфедерације и Јапана уз подршку Светске банке.

У питању је мобилна апликација која служи као алат за повећање безбедности путем размене информација и знања о последицама и поступцима у случају природних катастрофа и других нежељених догађаја.

Путем ове апликације можете сазнати основне податке о ризицима за сваку општину на територији Републике Србије, информисати се о поступању у случају наступања ванредног догађаја, пријавити се за волонитирање у ванредним ситуацијама и добијати тренутне информације и упутства од надлежних органа која се тичу ванредних и других догађаја који могу имати значаја за безбедност или несметано обављање дневних активности.

Информације које се добијају путем ове апликације треба да допринесу већој безбедности људи, природних добара и имовине, те је важно да се преносе тачно и правовремено у духу заједничког стремљења да наше друштво учинимо безбеднијим о отпорнијим на различите изазове који настају као последица природних непогода или оних изазваних људским фактором.

Ова мобилна апликација, поред различитих информативних функција, омогућава комуникацију између Штаба за ванредне ситуације и свих грађана који преузму апликацију. На тај начин Штаб за ванредне ситуације, односно овлашћено лице, путем СИУВС система може да шаље нотификације на телефоне грађана о било ком ванредном догађају који се очекује или се дешава на територији општине и упутства за понашање у таквој ситуацији.

The post Систем за интегрисано управљање ванредном ситуацијом и ризицима од катастрофа доступан Апатинцима first appeared on 025 инфо вести.


Општина Апатин обезбедила је за своје грађане коришћење мобилне апликације „СИУВС“.  Систем за интегрисано управљање ванредном ситуацијом и ризицима од катастрофа за јединице локалне самоуправе настао је кроз пројекат имплементације Националног програма за управљање ризиком од елементарних непогода који је водила Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије из донације Швајцарске конфедерације и Јапана …

Систем за интегрисано управљање ванредном ситуацијом и ризицима од катастрофа доступан Апатинцима Read More »

The post Систем за интегрисано управљање ванредном ситуацијом и ризицима од катастрофа доступан Апатинцима first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.