nedelja, 22 avgust 2021 17:29

ОДРЖАНА ТРКА ШКОЛЕ КАЈАКА, ОБУКУ ЗАВРШИЛО 35 ДЕЦЕ

Кајак клуба „Панонија“ током лета одржава школу кајака у којој деца и омладина могу проћи обуку веслања и научити ову спортску дисциплину по којој је Апатин познат и у олимпијском свету. Ове године школу је завршила нова генерација младих, 35 деце узраста од 2009. годишта и старија.

У рукавцу код Плаве руже одржана је завршна трка „Школе кајака“ коју је претходне две седмице водио искусни кајакаш Вук Зорић. Деца су научила основе кајакашког спорта, како се правилно улази и излази из кајака, држање правца, основне технике веслања, шта урадити ако дође до превртања, итд.

Школа је била бесплатна за све полазнике а на крају трке су сви добили медаљу за учешће, диплому и мајицу. Деца су за трку била подељена по узрасту у три групе, а троје најбржих у завршним тркама добили су и медаље за пласман.

Резултати трка

2009. годиште и старији:

  1. Петар Њежић
  2. Јелена Ћућун
  3. Немања Сладић

Годишта 2010. и 2011.:

  1. Урош Ковачевић
  2. Нина Шакић
  3. Звонимир Ковачић

Годишта 2012. и 2013.:

  1. Страхиња Сучевић
  2. Алексеј Пецовски
  3. Михајло Ковачевић

Ученици Школе кајака имају прилику да, након што су успешно положили обуку, остану у КК „Панонија“ и наставе да се баве кајакашким спортом. Важно је нагласити да су тренинзи у Панонији такође бесплатни. Као и у свим спортским дисциплинама, уколико вредно тренирају чланови имају прилику да добију изузетну обуку уз рад са одличним тренерима, одласке на бројна путовања, такмичења и дружења, као и могућност да упознају значајне спортисте из овог спорта са којима ће разменити искуства.

The post ОДРЖАНА ТРКА ШКОЛЕ КАЈАКА, ОБУКУ ЗАВРШИЛО 35 ДЕЦЕ appeared first on Radio Dunav.


Кајак клуба „Панонија“ током лета одржава школу кајака у којој деца и омладина могу проћи обуку веслања и научити ову спортску дисциплину по којој је Апатин познат и у олимпијском свету. Ове године школу је завршила нова генерација младих, 35 деце узраста од 2009. годишта и старија. У рукавцу код Плаве руже одржана је завршна […]

The post ОДРЖАНА ТРКА ШКОЛЕ КАЈАКА, ОБУКУ ЗАВРШИЛО 35 ДЕЦЕ appeared first on Radio Dunav.


Read full article on Radio Dunav


Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.