sreda, 18 avgust 2021 07:16

Никола Скробоња: Заиграти за своју земљу је непроцењиво!

После анализе веома успешне рукометне сезоне за апатинске клубове коју сте могли прочитати прошлог уторка на нашем сајту, овај пут сам одлучио да се вратим на фудбал, односно интервјуе. Разговарао сам, пре свега, са мојим добрим другом, са којим сам имао прилику делити свлачионицу у фудбалском клубу “Олимпик” Апатин. Своју фудбалску каријеру је почео у Спектру када је имао четири године, након тога је прешао у апатински “Олимпик”, да би данас играо за кадете Партизана, а прошле сезоне је и забележио наступ за репрезентацију Србије. У питању је Никола Скробоња, дечак 2005. годиште из Гакова. Прошле сезоне је наступао у лиги млађих кадета Београда и са својом екипом заузео вицешампионску позицију, са само четири бода мање од фудбалског клуба “Чукарички” , и забележио невероватну статистику од 14 голова и чак 27 асистенција у укупно 34 кола. Оно што ће му сигурно остати у сећању поред фантастичних успеха јесте деби за репрезентацију Србије, као и осталих пет утакмица које је одиграо за њу. Стварно невероватна сезона за Николу, сигурно за памћење, једино за чим може жалити јесте то што нису успели преузети трон и завршили на другом месту, али што се тиче индивидуалних способности, ту је буквално речено покидао! Прочитајте шта је Никола имао да каже о прошлој сезони, наступима за нашу земљу, својим плановима за будућност, као и о сениорима Партизана

Када, где и зашто си почео тренирати фудбал?

– Фудбалом сам се кренуо бавити са четири године у фудбалском клубу “Спектар” Сомбор. Било ми је јако занимљиво у вртићу како деца шутирају лопту на физичком и здравственом васпитању, тако сам заволео овај спорт, па сам молио родитеље да ме упишу у неку школу фудбала да кренем тренирати. Они су ме послушали, испунили ми жељу, и уписали ме у “Спектар”.

Прошлу сезону си одиграо за млађе кадете Партизана, завршили сте другопласирани, док је Чукарички био 4 бода испред вас и освојио титулу. Како си задовољан својим издањем током прошле сезоне?

– Прошлу сезону сам одиграо за млађе кадете, односно моје годиште. Нажалост нисмо успели да догурамо до првог места, али сам презадовољан својим учинком који износи 14 голова и 27 асистенција. Надам се да ћу тако наставити!

Која ти је најдража утакмица ове сезоне?

– Ту бих дефинитивно могао издвојити меч 32. кола када смо на нашем стадиону дочекали екипу Чукаричког. Крајњи исход тог сусрета је био без голова (0:0), али смо тај меч као екипа одиграли маестрално. То нам је можда и најбољи меч у овој сезони!

Дебитовао си за репрезентацију Србије до 14 година. Какав је био осећај када си обукао дрес репрезентације и заиграо за њу? 

– Са 14 година обући дрес репрезентације и заиграти за њу, то је прелеп осећај, један од најлепших! Одиграо сам до сад 5, 6 утакмица за нашу земљу и надам се да ћу наставити са одличним партијама.

Ево мало да прокоментаришемо сениоре Партизана. Играју фантастично, и даље без пораза, у лиги све победе са гол разликом 14:1. Такође, такмиче се у квалификацијама за лигу Конференција, и ево фали им још корак до ње после победе над руским Сочијем. Да ли си пратио меч у Београду против Сочија и какви су твоји утисци о игри Партизана на почетку ове сезоне? 

– Наравно да сам пратио меч. Партизан игра стварно врхунски фудбал, у одличној су форми, брзи су, не гњаве лопту, стварно играју одлично. Што се тиче дуела са Сочијем, моје мишљење, заслужен пролаз! Борба до краја, невероватна жеља, како би се рекло, “лавовско срце”, и свака им част! Верујем да ће проћи и “Санта Клару”, квалитетнија су екипа, и да ће успети себи обезбедити групну фазу овог новог, али веома јаког такмичења.

Који су ти планови за будућност, да ли остајеш веран Партизану?

-Тренутно играмо кадетску лигу која је много озбиљна! Има много добрих екипа, а оно што нам је циљ јесте наравно титула, а поред титуле мој неки циљ јесте такође да се наметнем шефу стручног штаба првог тима Партизана, господину Александру Станојевићу.

Никола, хвала ти пуно на издвојеном времену, пре свега пуно здравља, среће, а наравно и још много наступа за Партизан, ако не и још боље клубове, као и репрезентацију!

Видан Јеротијевић

The post Никола Скробоња: Заиграти за своју земљу је непроцењиво! first appeared on 025 инфо вести.


После анализе веома успешне рукометне сезоне за апатинске клубове коју сте могли прочитати прошлог уторка на нашем сајту, овај пут сам одлучио да се вратим на фудбал, односно интервјуе. Разговарао сам, пре свега, са мојим добрим другом, са којим сам имао прилику делити свлачионицу у фудбалском клубу “Олимпик” Апатин. Своју фудбалску каријеру је почео у …

Никола Скробоња: Заиграти за своју земљу је непроцењиво! Read More »

The post Никола Скробоња: Заиграти за своју земљу је непроцењиво! first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.