četvrtak, 22 jul 2021 07:17

Од петка нова изложба у Галерији ”Меандер”

У галерији Меандер, у периоду од 23. јула до 05. августа 2021. године, биће одржана изложба цртежа Ангелине Вукосав – “Пејзажи чула”.
Отварање изложбе одржаће се у петак, 23. јула са почетком у 18 часова.

У радовима Ангелине Вукосав тактира изузетан цртачки импулс за изражавање и анализу херцеговачких пејзажа. Мотиви младе уметнице су настали у атељеу и пленеру а контемплација и интроспекција облика евидентни су на цртачким медијима: оловком, угљеном, па чак и четком којом сече белине папира експресивним потезима, чинећи тиме својствену технику – лавирани угљен.

Стереотип пејзажа приказан на црној подлози, на којем сваки сребрни траг оловке носи своје значење, као какво слово, чине Ангелинину сопствену азбуку и рукопис. Визија предела и интимне импресије посебно су доминантне на малим цртежима, насталим у пленеру, што даје печат целокупном опусу радова.
Интеракција са природом и присна повезаност са њом јесу мотивација, али и главна порука.

Ангелина је овековечила места и пределе на којима је била, живела и одрастала. Расла је под скутима природе. То су места где је сваки ликовни елемент метафора за одређени сензибилитет. Цртајући трансценденталне пејзаже као самостални жанр, попут неког вођења дневника уметница ствара аутобиографију.
Пејзажи Ангелине Вукосав гоне посматрача на одређену емоцију, али то није ни сета, ни реминесценција, већ унутрашње контемплативно осећање вођено искреном снагом саме природе.

Дипл. ликовни уметник-сликар Виолета Болмановић

БИОГРАФИЈА

Ангелина Вукосав, рођена је 1997. године у Невесињу, РС, БиХ. Дјетињство је провела у Херцеговини. Основну школу и средњу Гимназију завршила је у Невесињу. 2020. г. завршава Академију ликовних умјетности Требиње, Универзитет у Источном Сарајеву, смјер Ликовна умјетност, графички дизајн. Тренутно на ИИ циклусу, такође, на АЛУТ.

Добитник је „Плакете Универзитета Источно Сарајево“ за изузетан успјех током студија;
Добитник Награде за најбољег студента Академије ликовних умјетности Требиње.
Добитник награде за најбољег студента „ЈУ Студентски центар Требиње“;
Добитник награде ЕУ пројекта Институционална подршка антикорупцији у БиХ.
Добитник Плакете Муса Ћазим Ћатић за најбољу необјављену пјесму за 2020 г.

До сада је имала четири самосталне изложбе у галеријама: „Галерији културног центра Врбас“ у Врбасу, затим у Меморијалној галерији “ДУШАН СТАРЧЕВИЋ“ у Смедеревској Паланци; у Галерији „Центар за културу Масука“ у Великој Плани, и у Галерији Арт55 у Нишу.

The post Од петка нова изложба у Галерији ”Меандер” first appeared on 025 инфо вести.


У галерији Меандер, у периоду од 23. јула до 05. августа 2021. године, биће одржана изложба цртежа Ангелине Вукосав – “Пејзажи чула”.Отварање изложбе одржаће се у петак, 23. јула са почетком у 18 часова. У радовима Ангелине Вукосав тактира изузетан цртачки импулс за изражавање и анализу херцеговачких пејзажа. Мотиви младе уметнице су настали у атељеу …

Од петка нова изложба у Галерији ”Меандер” Read More »

The post Од петка нова изложба у Галерији ”Меандер” first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.