subota, 17 jul 2021 06:52

Вредне награде за апатинске спортисте

Општина Апатин је наградила је своје врхунске спортисте за постигнуте резултате у 2020/2021. године, а који због старосне границе нису испунили услов да добију спортску стипендију. Плакете Спортског савеза општине Апатин и новчани износ од 30.000 динара су добили атлетичари Милица Занзе и Ђуро Борбељ, шахисткиња Марина Гајчин и Горан Везмар који постиже одличне резултате као кошаркаш у колицима.

На пријему у згради локалне самоуправе признања овим успешним спортистима је уручио Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин.

  • Општина Апатин је у сарадњи са Спортским савезом ове године поред стипендија доделила и ове награде спортистима који већ традиционално постижу врхунске резултате и, самим тим, наша обавеза је била да их наградимо. Из буџета општине Апатин за ову годину смо издвојили пет милиона динара више за спорт на територији општине Апатин, што нам је омогућило да између осталог, и наградимо наше спортисте који у континуитету остварају добре резултате. Надамо се да ће резултати које постижу ови млади људи, довести до популаризације и омасовљавања спорта у општини Апатин, рекао је Ђукић.

Радомир Радујко, секретар Спортског савеза општине Апатин је објаснио да су награде припале спортистима који због година нису могли да добију стипендије, а постижу одличне резултате.

  • Међу добитницима имамо спортисте који су испод дванаест и преко деветнаест година старости, што су биле границе за стипендије. Ове године имамо четворо таквих спортиста, па су данас са нама Марина, Милица и Ђуро, док је Горан на припремама са репрезентацијом и оправдано је одсутан. Они су заиста завредели нашу пажњу, ми смо их пратили и мислим да су награде отишле у праве руке. Ове да тако кажем, симболичне награде ће сигурно бити мотивација за њих, поготово Милици која је најмлађа. Њихово је да наставе тако добро да раде, а ми ћемо их и даље пратити и трудићемо се да нградимо сваки њихов добар резултат, поручио је Радујко.

Награђени спортисти су се захвалили на наградама и заменика председнице општине Апатин подсетили на своје досадашње успехе, али и упознали са оним што их очекује у будућности.

  • Захваљујем се општини Апатин на овој дивној награди и на свему што су у мојој досадашњој каријери урадили за мене. Подршка општине ми заиста много значи. Мени следи месец дана припрема, а након тога путујем у Румунију на појединачно Европско првенство за жене где ћу покушати да остварим што бољи резултат, рекла је Марина Гајчин.

Према речима Ђуре Бобеља, када су у питању атлетичари, они до септембра немају озбиљнијих такмичења.

  • Ова награда ће ми доста олакшати мој даљи рад и желим да се захвалим општини на томе. Сва битнија такмичења ме очекују на јесен, а до тада ћу се припремати и учествовати на понекој уличној трци, казао је Борбељ.

Најмлађа добитница награде, атлетичарка Милица Занзе се управо вратила са кампа у Катићима, где је боравила као један победник такмичења “Брзином до звезда”.

  • На кампу ми је било супер, а сада чекам август када ћу искористити други део награде коју сам освојила и отићи на море. Што се тиче такмичења, она ће почети од септембра, рекла је Милица.

The post Вредне награде за апатинске спортисте first appeared on 025 инфо вести.


Општина Апатин је наградила је своје врхунске спортисте за постигнуте резултате у 2020/2021. године, а који због старосне границе нису испунили услов да добију спортску стипендију. Плакете Спортског савеза општине Апатин и новчани износ од 30.000 динара су добили атлетичари Милица Занзе и Ђуро Борбељ, шахисткиња Марина Гајчин и Горан Везмар који постиже одличне резултате …

Вредне награде за апатинске спортисте Read More »

The post Вредне награде за апатинске спортисте first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.