sreda, 14 jul 2021 08:50

Вредне награде за најбоље ученике са територије општине Апатин

Поводом Дана науке и рођења нашег великог научника и проналазача, Николе Тесле, у аопатинском Диму културе је у суботу одржана Свечана академија.

Свечаност је започела излагањем мастер физичара Уроша Р. Раонића на тему „Никола Тесла – светлост која се не гаси“, на ком се предавач потрудио да публика сазна мноштво детаља који су бележили живот Николе Тесле, о првим корацима нашег научника у родном Смиљану, одласку у Америку, наизменичној струји која је унапредила и задужила цело човечанство, пријему код краља Александра, као и угошћавању код краља Петра другог. Такође, излагач је на лицу места приказао и како се електрична енергија може употребити на много начина, чак и бежичним преносом.

По завршетку излагања, присутнима се обратила председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, те између осталог честитала ученицима на зрелој одлуци да једини истински вредан и ограничен ресурс у свом животу, а то је време, посвете стицању знања.

Након обраћања председнице, награђени су најбољи ученици основних и средњих школа на териорији општине Апатин. Ђаци генерације средњих школа добили су плакету, новчану награду од 25.000 динара и лап топ, ђаци генерације основне школе плакету и 20.000 динара, носиоци Вукове дипломе средњих школа повељу, 15.000 динара и сат, носиоци Вукове дипломе основне школе повељу и 10.000.

Испред награђених, присутнима се обратила ученица генерације Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Апатин, Јелена Михалек, која се захвалила представницима локалне самоуправе на пријему, као и на организованој матурској вечери, те додала следеће:

  • Сво знање које смо стекли нема цену и наравно да нисмо учили да бисмо данас добили ове награде, али нас радује то што видимо да има људи који заиста цене оне који су вредни и желе да уче. Мислим да ће свима нама то бити мотивација за даље, да будемо још бољи, да још више радимо на себи и да своју општину представимо на најбољи могући начин било где да одемо. Поновила бих још једну ствар коју сам рекла на матури, а то је да не одлазимо из Србије, да остајемо овде да је својим знањем и радом побољшамо и улепшамо јер сматрам да ми то и можемо, рекла је Јелена Михалек.

The post Вредне награде за најбоље ученике са територије општине Апатин first appeared on 025 инфо вести.


Поводом Дана науке и рођења нашег великог научника и проналазача, Николе Тесле, у аопатинском Диму културе је у суботу одржана Свечана академија. Свечаност је започела излагањем мастер физичара Уроша Р. Раонића на тему „Никола Тесла – светлост која се не гаси“, на ком се предавач потрудио да публика сазна мноштво детаља који су бележили живот …

Вредне награде за најбоље ученике са територије општине Апатин Read More »

The post Вредне награде за најбоље ученике са територије општине Апатин first appeared on 025 инфо вести.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Srpski narod se mnogo puta u svojoj istoriji suočavao sa stradanjima i pošastima. Zato i ne čudi što su naši stari imali...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.