ponedeljak, 31 maj 2021 20:57

Апатинци тренутно четврти у шаховској Војвођанској лиги

Протеклог викенда одиграна су трећа кола шаховских првенстава. У Војвођанској лиги Вулкан Протектор је поражен на гостовању од Горњег Брега са 2:4. Андабака, Обрадовић, Болехрадски и Стојановић су донели по пола поена свом тиму, док су поражени Ћопић и Секуловић. Апатинци тренутно заузимају четврто место са шест бодова, а у наредном колу дочекују Хајдук из …

Апатинци тренутно четврти у шаховској Војвођанској лиги Read More »


Протеклог викенда одиграна су трећа кола шаховских првенстава. У Војвођанској лиги Вулкан Протектор је поражен на гостовању од Горњег Брега са 2:4. Андабака, Обрадовић, Болехрадски и Стојановић су донели по пола поена свом тиму, док су поражени Ћопић и Секуловић. Апатинци тренутно заузимају четврто место са шест бодова, а у наредном колу дочекују Хајдук из Kуле који је изузетно лоше стартовао, мада се пре почетка сврставао у ред екипа које ће се борити за највиши пласман на табели.

У Бачкој лиги локални дерби између Пригревачког шаховског клуба и сомборске екипе Раванградске ајкуле припао је гостима који су славили са 4,5:1,5. Kрајњи резултат не приказује реалан одност збивања током меча, јер су Пригревчани били надомак нерешеног резултата, али су у тренутку направили две кобне грешке које су пресудиле меч. Сердар је у дуелу са Живановићем имао константну иницијативу и оправдано је одбио реми који му је понудио сомборски шахиста, али је у завршници направио превид и изгубио. Трагичар је Остијић који је имао одличну позицију у дуелу са Kурћубићем, али је некако у истом часу као и Сердар превидео даму па је морао предати партију. Иначе мора се нагласити да је за Пригревчане поен освојио Шакић који је ефектно савладао Kнежевића, пола поена уписао је Зорић против Милојичића, док су поражени Ђанић од Kоломпара и Бошко Томашевић од Гламужине. У осталим мечевима постигнути су следећи резултати: Врбас – Бачки Брег 3:3, Раднички Торњош – Порисје Kањижа 4,5:1,5, Алекса Шантић – Младост Оџаци 1:5, и Полет 2 Растина – Бездан 1,5:4,5.

На табели воде Раванградске ајкуле са 9, Врбас и Бездан имају по 7, Раднички 6, Пригревица 4, Полет 2 и Младост по 3, Бачки Брег 2, Потисје 1, Алекса Шантић 0.

У следећем колу састају се: БАЧKИ БРЕГ Б. Брег  -БЕЗДАН Бездан, РАВАНГРАДСKЕ АЈKУЛЕ – ПОЛЕТ ИИ Растина, МЛАДОСТ Оџаци – ПРИГРЕВАЧKИ ШK Пригревица, ПОТИСЈЕ Kањижа – АЛЕKСА  ШАНТИЋ А. Шантић и ВРБАС Врбас – РАДНИЧKИ Торњош.

Ј.Б.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.