sreda, 26 maj 2021 16:45

Општини Апатин 4 милиона за услуге социјалне заштите од надлежног Министарства

Општини Апатин одобрена су средства у износу од 4.251.766,00 динара на основу уговора о наменским трансферима у социјалној заштити. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обавезује овим уговором општину да средствима могу да се финансирају услуге социјалне заштите из надлежности јединице локалне самоупрве, у складу са Законом о социјалној заштити и одлуком о …

Општини Апатин 4 милиона за услуге социјалне заштите од надлежног Министарства Read More »


Општини Апатин одобрена су средства у износу од 4.251.766,00 динара на основу уговора о наменским трансферима у социјалној заштити.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обавезује овим уговором општину да средствима могу да се финансирају услуге социјалне заштите из надлежности јединице локалне самоупрве, у складу са Законом о социјалној заштити и одлуком о правима и услугама из социјалне заштите донетим од стране јединица локалне самоуправе, по основу степена развијености Општине испод републичког просека.

Испред општине Апатин, уговор је потписао заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић, који се уједно и захвалио министарки проф. др Дарији Кисић Тепавчевић на одобреним средствима.

  • Средства која смо добили су веома значајна за финансирање услуга социјалне заштите која на нивоу општине пружамо у сарадњи са Центром за социјални рад. Из њих ћемо финансирати услуге дневног боравка, помоћи у кући, услуге смештаја у прихватилишту, као и личног пратиоца деце са инвалидитетом, те услуге персоналне асистенције која су доступна пунолетним лицима са инвалидитетом, као и друге услуге социјалне заштите у складу са потребама и приоритетима, рекао је Радован Ђукић.

Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.