sreda, 26 maj 2021 08:46

Сјајни спортски резултати девојчица и дечака из Апатина

Претходних неколико дана, још једном смо добили потврду да су Апатинци и Апатинке међу најбољим спортистима, не само у округу, већ и на нивоу целе Србије. Не желећи да умањим успех осталих и са надом да ми неће замерити, ове недеље акценат стављам на сјајан успех које су оствариле девојчице гимназије и стручне школе ,,Никола …

Сјајни спортски резултати девојчица и дечака из Апатина Read More »


Претходних неколико дана, још једном смо добили потврду да су Апатинци и Апатинке међу најбољим спортистима, не само у округу, већ и на нивоу целе Србије. Не желећи да умањим успех осталих и са надом да ми неће замерити, ове недеље акценат стављам на сјајан успех које су оствариле девојчице гимназије и стручне школе ,,Никола Тесла” Апатин које су на међуокружном првенству у баскету 3х3 избориле пласман на републичко такмичење. Такође, моји другари из ОШ ,,Жарко Зрењанин” показали су апсолутну доминацију на окружном такмичењу у кошарци које се одржало у Сомбору и на ком су освојили прво место, те им од срца свима желим успех у наставку такмичења.

У овонедењном спортском кутку доносим преглед спортских дешавања које сам испратио у претходних неколико дана.

Прво место за девојчице гимназије и стручне школе ,,Никола Тесла” Апатин

У понедељак, 24. маја, девојчице гимназије и стручне школе ,,Никола Тесла” Апатин освојиле су прво место на међуокружном првенству у баскету 3х3 које се одржало у Новом Саду. Оне су одиграле два меча, а резултати су били следећи:

Нови Сад 7:21 Апатин

Апатин 10:5 Кикинда

Играчи који су учествовали за нашу школу су следећи:

1. Тамара Бјелотомић

2. Лана Марић

3. Ања Добријевић

4. Анђела Обрадовић

Са клупе их је водила професорка Драгана Узелац. Честитке девојкама и желимо им пуно среће у среду на републичком такмичењу које ће се одржати у Крагујевцу.

ОШ ,,Жарко Зрењанин” прва на окружном такмичењу у кошарци

У петак, 21. маја, основна школа ,,Жарко Зрењанин” Апатин је учествовала на окружном такмичењу у кошарци које се одржало у Сомбору. Одиграли су два меча, један против Куле, где су славили резултатом 33:23, а други против домаћег Сомбора, где су такође тријумфовали, али овај пут коначан исход меча је био 14:37. Ову сјајну екипу са клупе је водио њихов наставник, проф. физичког васпитања Горан Кецман, а играли су:

1. Урош Шупут

2. Милан Сладић

3. Огњен Завођа

4. Игор Зорић

5. Петар Дамјановић

6. Милош Дражић

7. Немања Бошњак

8. Данило Вујовић

9. Војин Медић

10. Лазар Борковић

11. Зоран Марковић

Олимпиковцима фалило спортске среће

У суботу, 22. маја, ФК ,,Олимпик” Апатин је са дечацима рођеним 2011. године учествовао на турниру у Бегечу, где су заузели друго место.

Тренер Раде Медић истиче да је задовољан игром његових играча, али да остаје жал што нису ушли у међу четири најбоље екипе, те да се боре за медаљу, јер је по њему то екипа заслужила због приказане игре. Такође, похвалио је организаторе, и додао да су играли против неких екипа први пут, те тако стекли нова пријатељства, те учврстили стара, што је можда и важније од самог резултатa.

Младост претрпела пораз у Бачкој Паланци 

Фудбалери омладинског фудбалског клуба ,,Младост” Апатин су у суботу, 22. маја, гостовали фудбалском клубу ,,Крила Крајине” Бачка Паланка, у оквиру 31. кола Војвођанске фудбалске лиге Север. Апатинци, без капитена Рапаића који није играо због повреде, на стадиону спортског центра ,,Тиквара” изгубили су резултатом 3:2. 

Први су повели домаћи, голом Небојше Загорића у двадесетом минуту меча, а на полувреме су отишли са две разлике предности захваљујући голу Дине Гајдобранског у тридесет другом минуту меча. Апатинци су видели да ће до краја меча морати нападати, јер би им три бода много значила за трку уласка у виши ранг, па је то и резултирало изједначењем, а мрежу гостију су затресли Стефан Мишковић у седамдесетом минуту, као и Вељко Ђумић у осамдесет четвртом минуту утакмице. Недуго затим, славље гостију прекинуто је голом Немање Вјештице два минута касније. 

Следећи меч фудбалери Младости играју на градском стадиону у Апатину против истоименог противника из Турије, а тренутно се налазе на четвртом месту са 59 бодова.

КК ,,Апатин” отворио лигу победом

У четвртак, 20. маја, у хали основне школе ,,Жарко Зрењанин”, састали су се КК ,,Апатин” и КК ,,Црвенка”, у оквиру такмичења ,,Летња лига – Бачка”. Миле Сладић одлично је отворио меч за домаће, погађајући три везане тројке, и до краја меча изабраници Ненада Угарковића су играли чврсто и паметно, па на крају славили резултатом 79:62.

Најефикаснији у редовима домаћих био је Лука Марић који је постигао 23 поена, а такође и фантастично играо одбрану. С обзиром да је лига тек почела, КК ,,Апатин” се налази на петом месту са два бода, али сви тимови који су испред њега имају утакмицу до две више. У случају победе у наредном колу, Апатинци ће се попети на прво или друго место, у зависности од кош разлике којом се буде завршила утакмица.

Рукометаши Апатина на корак од Супер Б лиге

РК ,,Апатин” је у суботу, 22. маја, у хали ,,СЦ Гајдобра” гостовао РК ,,Херцеговина”. Овај меч је за Апатинце на неки начин била прва меч лопта за улазак у виши ранг, с обзиром да су им остала још три кола са екипама из средњег, односно доњег дела табеле, сем Банатског Карловца који се налази на четвртом месту. Апатинци су успели да ту прву меч лопту реализују, те су успели да савладају домаће резултатом 32:35 (18:18). Играчем утакмице проглашен је Александар Пилиповић, који је туђу мрежу ,,благословио” чак 16 пута. Апатинци су овом победом остали на првом месту са освојена 32 бода, a прате их РК ,,Херцеговина” и РК ,,Херцеговац”.

Рукометаши Пригревице бољи од Црепаје

РК ,,ПИК Пригревица” је у оквиру 23. кола Друге лиге Север био домаћин екипи ОРК ,,Црепаја” из Црепаје. Ова утакмица се одржала 15. маја у хали ОШ ,,Младост”. Прво полувреме лепо је отворила домаћа екипа, гости преокренули, али од четрнаестог минута Пригревчани преузимају иницијативу и до краја полувремена су се успели одаљити на +4 гола предности, односно, резултат је био 19:15 у корист домаће екипе. У другом делу утакмице домаћи су држали дистанцу и нису дали противничкој екипи да се резултатски приближи, па се на крају утакмица завршила резултатом 38:32. Играчем утакмице проглашен је Душан Зекић, голман Пригревице, док је најефикаснији био Слободан Козловачки који је постигао осам голова. Треба напоменути да је Душан Зекић 2007. годиште, игра за пионирску селекцију, и да је својом игром показао да клуб има лепу будућност. Овом победом, Пригревчани се налазе на четвртом месту на табели, изнад њих су Војвода Степа која има 35 бодова, али утакмицу мање, а такође испред су Славија и Металац који имају по 36 бодова, али утакмицу више. Следећи меч рукометаши ,,ПИК” Пригревице играју против ,,ЖСК 1995” из Жабља.  Такође, на самом крају треба напоменути успехе млађих категорија рукометног клуба ,,ПИК Пригревица”, а резултати су следећи:

  • М-12 Супер лига Војводине 3. место. Павловић Вељко најкориснији играч лиге. Пласман на државно првенство које се одржава од 28.-30. маја у Аранђеловцу.
  • М-14 четврто место у Супер лиги Војводине. Пето место на државном првенству (нерешено са РК Црвена Звезда 26-26, победа над Смедеревом 28:23, победа над Земуном 24:19 и победа над рукометним клубом Партизан 36:32.
  • М-16 изборен пласман на завршни турнир Прве лиге као прва екипа у групи. Завршни турнир се игра 05.06.2021. године у Кикинди.

Грације показале зубе у Сивцу

Као и рукометаши Апатина, па тако и рукометашице су у суботу, 22. маја, гостовале. Утакмица се одржала у спортској хали ,,Сивац”, а противник нашим девојкама били су спортско удружење женског рукомета ,,Круле” Сивац. Гости су овде дошли бар по бод, у нади да претекну Обилић који се налазио испред њих, док су домаћи већ осигурали прво место на табели, па тако пре меча и подигли пехар, и они ће од следеће сезоне бити нови учесници Прве лиге Север. Утакмицу су одлично отвориле Апатинке, те су се одаљиле на +2, домаће су се успеле вратити, преокренути, те се на полувреме отишло са 12:11. У другом полувремену опет одлична игра, поготово гостију, али то није успело на крају резултирати и коначан исход меча је био 24:21. Тренери Никола Орељ и Милка Шашић кажу да су презадовољни, јер се треба узети у обзир да су они седми, док су играли против првака, али да им је жао што нису успели победити, јер су били бољи цео меч. Овом утакмицом је лига и окончана, те су Апатинке завршиле на седмом месту са освојених 14 бодова, а испред њих се налази женски рукометни клуб ,,Обилић” са такође 14 бодова, али бољом гол разликом.

Десетковане рукометашице Пригревице поражене од Јабуке

У последњем колу Друге лиге Север, рукометашице ЖРК Пригревица гостовале су 19. маја ЖРУ Јабука. Домаће играчице су одлично отвориле утакмицу и до тринаестог минута меча су се успеле одаљити на +6 голова предности, и на крају први део меча је завршен са 16:9. Друго полувреме опет одлично отварају домаће играчице, које су на крају славиле са 28:15. Од изабраница тренера екипе Милке Никшић најефикаснија је била капитен екипе Милица Вујновић. Пригревчанке су дале све од себе, али ипак то није успело донети резултат, али треба нагласити такође да је Јабука другопласирана екипа на табели. Овим поразом, на крају сезоне, Пригревица се налази на петом месту са освојених 16 бодова. Такође, као и у конкуренцији мушкараца, па тако и девојчица, Пригревица показује да има светлу будућност, па нам још остаје да издвојимо и успехе млађих категорија женског рукометног клуба ,,Пригревица”, а они су:

Ж-12 Прва лига Војводине освојено друго место и најкориснији играч лиге Милана Зекић.

Куглашице Апатина опстале у најелитнијем рангу

У 18.  колу Супер лиге Србије, ЖКК ,,Апатин” гостовао је у Зрењанину екипи Баната која је у том дуелу успела да оствари тријумф. Ово је уједно било и последње коло за сезону 2020/21. Поред многобројних препрека, нередовних тренинга, честих прекида због вируса Ковид, као и повреда, Апатинке су успеле да на табели заузму седмо место са 12 бодова, и тиме обезбеде себи и следеће године учешће у Супер лиги Србије. У овој сезони, фокус је највише био стављен на школу куглања која се отворила за девојчице и из које су њих десет регистроване. Оне почињу да тренирају редовно, па да се и такмиче од следеће сезоне. Снежана Петровић, тренерица девојчица женског куглашког клуба ,,Апатин” истакла је да су итекако задовољни постигнутим резултатима, с обзиром да је иза њих један период који је био поприлично неизвестан. Такође, председница ЖКК ,,Апатин” додала јеследеће: 

  • Прве године смо форсирали подмладак да играју утакмице редовних кола. Драго нам је да имамо тај квалитет да убацујемо подмладак, а да опстанемо у Супер лиги. Такође смо остварили добру сарадњу са локалном заједницом по питању унапређења положаја женског спорта у општини, а задовољни смо и сарадњом са спонзорима који су више него отворени да помогну клубу. 

Апатинке сада иду на паузу, те са пуно ентузијазма и нових идеја чекају следећу сезону.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.