nedelja, 16 maj 2021 11:16

(ВИДЕО) Апатинска прича: Најстарија посластичарница у граду

Породица посластичара, Ковачевци, у Апатин се настанила 1957. године. Пре доласка у наш град радили су у Београду, а захваљујући њима, Апатинци деценијама уназад у топлом делу године могу уживати у сладоледу направљеном по проверено доброј рецептури, старој више од 70 година. Подједако стара рецептура у посластичарници користи се и за израду баклаве, кремпите и …

(ВИДЕО) Апатинска прича: Најстарија посластичарница у граду Read More »


Породица посластичара, Ковачевци, у Апатин се настанила 1957. године. Пре доласка у наш град радили су у Београду, а захваљујући њима, Апатинци деценијама уназад у топлом делу године могу уживати у сладоледу направљеном по проверено доброј рецептури, старој више од 70 година. Подједако стара рецептура у посластичарници користи се и за израду баклаве, кремпите и шампите, као и деценијама подједнако укусне лимунаде. 

Најстарија посластичарница у Апатину пре 64 године била је лоцирана на месту садашњег ,,Металца”, да би се непуних 10 година потом преселила у главну улицу у граду, где се и данас налази.

Нихад Ковачевци, тренутно најмлађи наследник овог за његову породицу традиционалног заната, који се генерацијама уназад преноси с колена на колено, почео је радити за време средњошколских дана, али како нам открива, упркос модернизацији у изради сладоледа, стари рецепт његових предака није промењен.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.