četvrtak, 13 maj 2021 11:47

Апатин: Започела прва фаза пројекта пружања додатне подршке деци са тешкоћама у развоју

Пројекат изградње сензорне собе и логопедско-дефектолошког кабинета у Апатину, чији циљ је додатна подршка деци и родитељима деце која имају тешкоће у развоју, у првој је фаза свог рада. Како сазнајемо од директорке Центра за социјални рад, Николине Сучевић, ово се односи на тестирање и на процену деце која имају потребу да се додатно укључују …

Апатин: Започела прва фаза пројекта пружања додатне подршке деци са тешкоћама у развоју Read More »


Пројекат изградње сензорне собе и логопедско-дефектолошког кабинета у Апатину, чији циљ је додатна подршка деци и родитељима деце која имају тешкоће у развоју, у првој је фаза свог рада. Како сазнајемо од директорке Центра за социјални рад, Николине Сучевић, ово се односи на тестирање и на процену деце која имају потребу да се додатно укључују у логопедске и дефектолошке третмане или третмане сензорне реинтеграције.

  • Одлучили смо се прво да то буду деца која имају мишљење Интерресорне комисије, да им је неопходна додатна помоћ и подршка, и да то буду деца млађег календарског узраста, а касније ћемо проширивати опсег деце која ће користити ове додатне услуге, изјавила је Сучевић и додала да се прва група деце односи на предшколски и млађи школски узраст.
  • Стручни кадар који ће бити ангажован у логопедско – дефектолошком кабинету бираће се, пре свега, на основу потреба детета, тако да кад завршимо овај циклус тестирања и процене, ми ћемо имати слику о томе колико нам је потребно дефектолога, колико логопеда, соматопеда или других стручних кадрова који ће учествовати у раду, који ће пружати ту додатну подршку, како деци, тако и родитељима. 

Деци којима је потребан интензиван третман, односно њиховим родитељима, ово ће много значити јер су до сада на исте морали путовати у Сомбор или у друге градове.

Подсећамо, пројекат у потпуности финансира локала самоуправа, те родитељи чија деца ће користити сензорну собу и логопедско-дефектолошки кабинет неће имати апсолутно никакве трошкове.


Read full article on 025 info - Apatin


Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...