četvrtak, 29 april 2021 10:29

Pozitivni, ali i negativni primeri učešća građana u “Mesecu čistoće”

Pri kraju “Meseca čistoće” valja konstatovati da je najveći broj naših sugrađana učestvovao u akciji na pravi način, tj. onako kako je i predviđeno. Međutim, naišli smo i na niz negativnih primera. Uoči “Meseca čistoće” smo objavili detaljne rasporede za odnošenje otpada i pozvali sve naše sugrađane da se priključe akciji prolećnog čišćenja grada. Najveći […]

Članak Pozitivni, ali i negativni primeri učešća građana u “Mesecu čistoće” se pojavljuje prvo na JKP Čistoća.


Pri kraju “Meseca čistoće” valja konstatovati da je najveći broj naših sugrađana učestvovao u akciji na pravi način, tj. onako kako je i predviđeno. Međutim, naišli smo i na niz negativnih primera.

Uoči “Meseca čistoće” smo objavili detaljne rasporede za odnošenje otpada i pozvali sve naše sugrađane da se priključe akciji prolećnog čišćenja grada. Najveći broj građana se akciji priključio na pravi način i to je za svaku pohvalu. Ipak, moramo reći da postoje i negativni primeri.

Naše ekipe su na terenu neretko zaticale kabaste stvari pored kontejnera, iako su termini za čišćenje te lokacije prošli pre više od deset dana. Stoga možemo zaključiti da su pojedinci nakon renoviranja stana prosto izbacili nepotrebne stvari podrazumevajući da će JKP Čistoća te stvari odneti na smetlište.

Ovo zaista nije u redu, jer su sve naše ekipe još uvek zauzete odnošenjem otpada sa drugih lokacija po utvrđenom rasporedu i nije jednostavno rasporediti ekipe da se vraćaju na problematične lokacije samo zato što je neko neodgovorno izbacio nepotrebne stvari van utvrđenog termina. Na taj način se pravi jedna negativna slika o stanju čistoće u našem gradu, a to nije korektno prema našim ekipama koje su ovog meseca zaista vanredno angažovane kako bi “Mesec čistoće” protekao na najbolji mogući način.

Stoga, koristimo još jednom priliku da građane pozovemo da se odgovorno ponašaju i da poštuju termine koji su predviđeni za mesto njihovog stanovanja.

Mi ćemo ovaj problem rešavati postavljanjem kamera, ako ne postoji drugi način da se neodgovorni građani ponašaju onako kako bi trebalo.

Na kraju, još jednom se zahvaljujemo najvećem broju odgovornih građana Sombora koji zajedno sa nama rade na tome da Sombor i dalje ostane zelen i jedan od najčistijih gradova u Srbiji.

 

Članak Pozitivni, ali i negativni primeri učešća građana u “Mesecu čistoće” se pojavljuje prvo na JKP Čistoća.


Read full article on Čistoća


Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.