četvrtak, 18 februar 2021 05:57

U pokrajinskoj vladi potpisan ugovor za realizaciju puta Kupusina – Bački Monoštor

Na osnovu konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture koji je polovinom januara raspisala uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, opštini Apatin je odobrena realizacija projekta rekonstrukcije opštinskog puta od Kupusine ka Bačkom Monoštoru na teritoriji opštine Apatin u dve faze.

Tim povodom u zgradi Pokrajinske Vlade u Novom Sadu, upriličeno je potpisivanje ugovora sa predstavnicima opština i gradova koji su učestvovali na konkursu. Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ugovor o opredeljenim sredstvima za realizaciju projekta puta Kupusina - Bački Monoštor uručio je predsednici opštine Apatin Dubravki Korać.

U prvoj fazi, za realizaciju u ovoj godini, odobrena su sredstva u visini od 98.046.819,95 dinara, dok je približno ista količina srestava predviđena u 2022. godini, a opština Apatin će u projektu učestvovati sa 10%. Saobraćajnica će biti od velikog značaja za građane naše opštine jer skraćuje put do graničnog prelaza Bački Breg, a takođe povezuje Apatin i sa brzim putem od Sombora do Kikinde, čija gradnja počinje već krajem godine, rekla je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Predsednica opštine Apatin izrazila je zahvalnost pokrajinskoj Vladi, a posebno direktoru Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljku Kovačeviću koji je prepoznao značaj realizacije ove investicije.
Ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu su izuzetno vredna za budućnost, ali i velika opterećenja za budžete manjih opština kakva je Apatin. Zato nam je jako važno da se i u vremenima koja dolaze nastavi sa realizacijom sličnih projekata, zaključila je Dubravka Korać

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...