Skupština opštine Apatin usvojila lokalni akcioni plan za srednjoškolce Skupština opštine Apatin usvojila lokalni akcioni plan za srednjoškolce
sreda, 30 decembar 2020 07:46

Skupština opštine Apatin usvojila lokalni akcioni plan za srednjoškolce

Skupština je na današnjoj sednici usvojila odluku o pristupanju izradi lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja učenika srednjih škola i srednjoškolskog obrazovanja na teritoriji opštine Apatin za period 2021. – 2024.
U okviru prvog člana ove odluke predloženo je stipendiranje najboljih učenika koji se školuju u srednjim školama na teritoriji opštine Apatin, konkurs za 20 učenika srednjih škola van teritorija opštine Apatin čije će školovanje u apatinskim srednjim školama biti subvencionisano putem pokrivanje troškova smeštaja i ishrane u Domu učenika, formiranje IT inkubatora kao oblika neformalnog obrazovanja gde će biti omogućena obuka i rad za učenike koji pohađaju srednje škole na teritoriji opštine Apatin, obuka za pokretanje sopstvenog biznisa za maturante, podrška prilikom samozapošljavanje mladih, osnivanje Fonda za neformalno obrazovanje, edukacija iz oblasti stranih jezika sa mogućnošću sticanja međunarodno priznatog sertifikata za učenike koji pohađaju srednje škole na teritoriji opštine Apatin, poboljšanje i osavremenjavanje uslova za rad srednjih škola sa teritorije opštine Apatin, uspostavljanje sistema merenja uspešnosti i nagrađivanje najuspešnijih profesora srednjih škola sa teritorije opštine Apatin i podrška projektima učeničkog preduzetništva.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, istekla je važnost ove strategije koja ima za cilj da u narednom periodu poveća broj đaka u apatinskim srednjim školama, a prvenstveno iz razloga što postoje kapaciteti u našoj opštini da se tako nešto sprovede. Kao neko ko će se baviti ovim projektom i mladima uopšte, biće novoimenovani pomoćnik predsednika opštine za obrazovanje i omladinsku politiku Milka Nikšić.

Nadam se da će pomenuti lokalni akcioni plan obezbediti uslove koji će omogućiti mladima u našoj opštini da u potpunosti dostignu svoje potencijale, aktivno učestvuju u društvu, doprinoseći ne samo sopstvenom razvoju, već i razvoju društva, rekla je Dubravka Korać.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...