Skupština opštine Apatin usvojila lokalni akcioni plan za srednjoškolce Skupština opštine Apatin usvojila lokalni akcioni plan za srednjoškolce
sreda, 30 decembar 2020 07:46

Skupština opštine Apatin usvojila lokalni akcioni plan za srednjoškolce

Skupština je na današnjoj sednici usvojila odluku o pristupanju izradi lokalnog akcionog plana za poboljšanje položaja učenika srednjih škola i srednjoškolskog obrazovanja na teritoriji opštine Apatin za period 2021. – 2024.
U okviru prvog člana ove odluke predloženo je stipendiranje najboljih učenika koji se školuju u srednjim školama na teritoriji opštine Apatin, konkurs za 20 učenika srednjih škola van teritorija opštine Apatin čije će školovanje u apatinskim srednjim školama biti subvencionisano putem pokrivanje troškova smeštaja i ishrane u Domu učenika, formiranje IT inkubatora kao oblika neformalnog obrazovanja gde će biti omogućena obuka i rad za učenike koji pohađaju srednje škole na teritoriji opštine Apatin, obuka za pokretanje sopstvenog biznisa za maturante, podrška prilikom samozapošljavanje mladih, osnivanje Fonda za neformalno obrazovanje, edukacija iz oblasti stranih jezika sa mogućnošću sticanja međunarodno priznatog sertifikata za učenike koji pohađaju srednje škole na teritoriji opštine Apatin, poboljšanje i osavremenjavanje uslova za rad srednjih škola sa teritorije opštine Apatin, uspostavljanje sistema merenja uspešnosti i nagrađivanje najuspešnijih profesora srednjih škola sa teritorije opštine Apatin i podrška projektima učeničkog preduzetništva.

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać, istekla je važnost ove strategije koja ima za cilj da u narednom periodu poveća broj đaka u apatinskim srednjim školama, a prvenstveno iz razloga što postoje kapaciteti u našoj opštini da se tako nešto sprovede. Kao neko ko će se baviti ovim projektom i mladima uopšte, biće novoimenovani pomoćnik predsednika opštine za obrazovanje i omladinsku politiku Milka Nikšić.

Nadam se da će pomenuti lokalni akcioni plan obezbediti uslove koji će omogućiti mladima u našoj opštini da u potpunosti dostignu svoje potencijale, aktivno učestvuju u društvu, doprinoseći ne samo sopstvenom razvoju, već i razvoju društva, rekla je Dubravka Korać.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.