U slučaju vanredne situacije: apatinski zimovnik može primiti oko 60 plovila U slučaju vanredne situacije: apatinski zimovnik može primiti oko 60 plovila
ponedeljak, 28 decembar 2020 06:12

U slučaju vanredne situacije: apatinski zimovnik može primiti oko 60 plovila

Nema toga ko ne zna da Apatin ima međunarodni zimovnik za rečna plovila. Međutim, u kakvom je stanju i da li je u funkciji, tu su već mnogi u dilemi.

Apatinski zimovnik ima status međunarog zimovnika, nalazi se u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i nalazi se u rukavcu Dunava prema „Plavoj ruži“. Kapaciteta je oko 60 plovnih objekata prosečne širine oko 10 i dužine između 80 do 90 metara.

-Istina, zimovnik postoji u dokumentaciji, ali je situacija u praksi malo komplikovanija, jer osim prirodnih uslova, nema čak ni bitve za vezivanje plovnih objekata, objašnjava naš dobro upućeni izvor.

U slučaju vanredne situacije, brodovima je omogućeno da se sklone od ledohoda ili ledostaja u zimovnik bez ikakve naknade. Sledeći zimovnik na Dunavu nalazi se u Novom Sadu.

Kutak za roditelje

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti

  • Banoffee Pie

    Deserti 01. 08. 2022.

    Banoffee Pie Sastojci: biskvit: 400g banane 225g ili 4 jajeta 225g suncokretovog ulja 300g šećera 240g brašna 7g praška za pecivo prstohvat soli kašičica[…]

    Read more...