Novi napadi psasa u Apatinu: Pas napao ženu na biciklu i ujeo je za nogu Pas napao ženu na biciklu i ujeo je za nogu Foto: apatinskenovine.rs
četvrtak, 05 novembar 2020 05:14

Novi napadi psasa u Apatinu: Pas napao ženu na biciklu i ujeo je za nogu

Dok je biciklom prolazila kroz Blok 112, našu sugrađanku je napao pas lutalica i ujeo je za nogu.

Napad se dogodio na putu, kod zgrade S-3, juče popodne, nešto posle 14 časova, pred više očevidaca, među kojima je bio i Nedeljko Stoisavljević, upravnik pomenute zgrade.

-Žena je normalno vozila biciklo, čak je i usporila kad je videla decu koja se igraju sa nekoliko pasa. Jedan od njih se iznenada zatrčao ka njoj i ujeo je za nogu. Žena je, srećom, ostala na nogama, mi smo pritrčali da joj pomognemo, pozvali smo i hitnu pomoć, koja je ubrzo došla i odvezla je u Dom zdravlja. Rana je dosta duboka, kažu. O svemu sam odmah obavestio i komunalnu inspekciju, prepričava Stoisavljević današnji incident.

Problem pasa lutalica, posebno izražen u centru grada, najviše u njegovom najnaseljenijem delu, Bloku 112, je evidentan već duže vremena. Građani, uplašeni za svoju i bezbednost dece i starijih, negoduju i prijavljuju inspekciji, ali bez uspeha, jer su napadi pasa i dalje učestali.

-Oko zgrade smo imali 15-ak pasa konstantno. Obratili smo se inspekciji sa molbom da nešto preduzmu kako bi ih uklonili. I, zaista, njihov broj se smanjio, ali samo nakratko, vrlo brzo se pojavila neka nova grupa pasa i problem se ponovo otvorio. Neophodna je šira akcija njihovog humanog uklanjanja sa ulica. Zakon treba da štiti pse, ali isto tako treba da štiti i ljude koji imaju pravo na bezbedno i slobodno kretanje, bez straha da će biti napadnuti i povređeni, smatra naš sagovornik.

Po njegovim saznanjima, isti taj pas pre mesec i po napao je i ujeo još jednog našeg sugrađanina A.S., iz susedne zgrade. Kod koša, na „livadici“ pre mesec dana, u večernjim časovima, još jednog našeg sugrađanina, S.S., napao je čopor pasa. Mladić je potražio pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja i podneo odštetni zahtev opštini.

-Ovi psi su nepredvidivi i ne treba ništa posebno da učinite da bi se zatrčali na vas. Točkovi ih očigledno posebno iritiraju, vidimo kako se stalno zaleću na automobile, motore i bicikla. To što pojedini vole da se poigraju sa njima i što ih hrane nije dobro rešenje, po meni. To je javni prostor i ti psi ne treba da budu „javno vlasništvo“, odnosno da se o njima brine sporadično, ko i kada može i hoće. Problem postoji i on treba sistemski da se reši, da se oni sklone sa ulica u azil ili udome, dodaje naša druga sagovornica iz Bloka 112, koja kaže da svakodnevno strepi od napada pasa, kad odlazi rano ili se kasno vraća sa posla.

Podsetimo, za uklanjanje pasa lutalica u prošloj godini iz budžeta je plaćeno preko 2 miliona dinara, a za devet meseci ove godine 600.000 dinara. Građanima je, na ime naknade štete za ujede pasa lutalica, u prošloj godini isplaćeno preko 15 miliona dinara, a u prvih devet meseci ove godine skoro 6 miliona dinara.

-U prošloj godini obavljeno je 11 akcija hvatanja i zbrinjavanja pasa lutalica na teritoriji opštine Apatin i uhvaćeno je 165 pasa. Do kraja septembra ove godine obavljene su tri akcije i ukupno je uhvaćeno 39 pasa, navodi Dragana Stambolija, rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.