sreda, 01 novembar 2023 06:02

Opština Apatin subvencioniše 89 domaćinstava za prelazak na ekološki prihvatljiviji način grejanja

Opština Apatin je i ove godine konkurisala kod Ministarstva za zaštitu životne sredine na javnom pozivu za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora. Od nadležnog ministarstva je tako odobreno 7,5 miliona dinara, dok je učešće naše opštine bilo 2 miliona dinara, čime je subvencionisana nabavka novih kotlova za domaćinstva u iznosu od 80% predračuna.

„Ideja je prvenstveno bila da se smanji zagađenje vazduha iz kuća i stanova koji se greju na ugalj, drva ili mazut, te da se nabavkom novih kotlove na gas ili pelet pređe na ekološki prihvatljiviji način grejanja, a što je ovim konkursom omogućeno za 89 domaćinsatva naše opštine. U saradnji sa Ministarstvo za zaštitu životne sredine isti konkurs je sproveden i krajem 2022. godine i tada je subvenciju dobilo 61 domaćinstvo, što nas u nepunih godinu dana, dovodi do broja od 150 domaćinstava naše opštine koja su svoje kotlove na čvrsta goriva zamenili novim, ekološki prihvatljivijim“, rekao je pomoćnik predsednice opštine Apatin za komunalnu oblast i ruralni razvoj Tomislav Silađi.

Pored pomenutih 150 krajnjih korisnika Konkursa za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih domaćinstava, trenutno se sprovodi i konkurs sa ciljem poboljšanja energetske efikasnosti u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike, a koji će trajati i naredne naredne 3 godine.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.