četvrtak, 28 septembar 2023 05:13

Apatin domaćin 34. Svetskog kupa u kuglanјu

Apatin će biti domaćin 34. Svetskog kupa u kuglanju koji će biti održan od 3. do 7. oktobra 2023. godine na kuglani “Banje Junaković”. Na ovom prestižnom takmičenju čija organizacija je poverena Kulaškom klubu “Apatin” će učestvovati ukupno 24 ekipe iz 13 zemalјa, od kojih je 11 ženskih i 13 muških. Đorđe Jovanić iz KK “Apatin” je rekao da će svečano otvaranje manifestacije biti upriličeno u centru Apatina i pozvao građane da uveličaju ovaj događaj.

-Svetski kup u kuglanju je isto što i Liga šampiona u fudbalu, jer učestvuju ekipe koje su prvaci svojih država. Samim tim, na ovom takmičenju učestvuju svi najbolјi svetski kuglaši pa je ovo prilika da ih naši sugrađani vide uživo dok igraju, ali i tokom defilea koji će biti organizovan u sklopu svečanog otvaranja manifestacije. Ovom prilikom pozivam sve Apatince i stanovnike okolnih mesta da u utorak, 3. oktobra od 20 časova dođu na Trg “Nila Tesla” i svojim prisustvom uveličaju ceremoniju svečanog otvaranja ovog takmičenja. U slučaju lošeg vremena događaj će biti održan u apatinskoj sportskoj hali. Želim da se zahvalim Opštini Apatin, Sportskom savezu naše opštine, Ministarstvu omladine i sporta republike Srbije i Pokrajini na pomoći u organizaciji ovog sportskog događaja, naglasio je Jovanić.

Kada je u pitanju takmičenje, kvalifikacije na kuglani “Banje Junaković” će biti igrane 4. i 5. oktobra, dok su polufinalni dueli zakazani za 6. oktobar. Poslednjeg dana takmičenja, 07. oktobra takmičarski program će početi u 9 časova utakmicama za treće mesto, dok su finalni mečevi na programu od 13 časova. Ceremonija svečanog zatvaranja 34. Svetskog kupa u kuglanju zakazana je za 17 časaova.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.