sreda, 05 januar 2022 08:38

SO Odžaci donela Program kojim će se rešiti problemi napuštenih životinja

Suočavajući se sa problemom sve većeg broja pasa lutalica i napuštenih mačaka, Skupština opštine Odžaci je na poslednjoj sednici donela Program kontrole i smanjenja populacije napuštenih životinja na teritoriji opštine Odžaci. Ovim Programom predviđena je kao preventivna mera registracija i obeležavanje svih kućnih ljubimaca, udomljavanje, poklanjanje i pronalaženje izgubljenih životinja.

– Nešto što je vrlo bitno istaći je da je potrebno da se građani što više informišu i edukuju o ovoj oblasti kako bi svi zajedno pomogli da se ovaj problem reši. Primenom mera koje predviđa ovaj Program stiču se uslovi za sankcionisanje neodgovornih vlasnika, odnosno držalaca životinja koji svoje životinje ne vakcinišu, ne čipuju i ne vrše njihovo trajno obeležavanje, napuštaju ih i zanemaruju – rekao je zamenik načelnika Opštinske uprave Bojan Svilar.

Kroz primenu Programa predviđa se smanjenje broja napuštenih pasa i mačaka, što će dovesti do smanjenja napada na građane, isplate odštetnih zahteva i sprečavanja pojave, širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.