sreda, 06 decembar 2023 09:37

PUT DO BOLNICE PRETVORIO SE U AVANTURU! Žena rodila jednu bebu u autu, drugu u porodilištu

Stevan Silađi iz Odžaka opisao je na društvenim mrežama neverovatnu dogodovštinu od pre nekoliko noći, čiji je finalni rezultat bio da je njegova komšinica rodila jednu bebu u njegovom automobilu, a drugo u novosadskom porodilištu, poznatom kao Betanija.

Sve je počelo kada je u 01.20 posle ponoći, kada se, kako kaže, "taman razgaćio" i pošao u krevet posle napornog radnog dana, dobio poziv od komšije Tihog, koji mu je rekao da je njegova kćerka Marina dobila trudove i da je treba voziti u porodilište.

- Skačem, oblačim se i sa komšijinom ženom Ružom krećem ka Somboru. Međutim, ona mi kaže: Ne za Sombor, već za Novi Sad. Marina za tamo ima uput! Okrećem se i pun gas! Od starta kršim sve zakonske norme o bezbednosti u saobraćaju i prolazim na crveno, već na izlasku iz Odžaka, a naravno, ni kroz usputna sela se ne pridržavam ograničenja – priznao je Silađi.

Čim je čuo da je Marini pukao vodenjak, nagazio je na gas još jače.

- Pred rumenačkim krivinama Marina viče da se porađa, a ja se pitam: jao, meni, šta sad da radim? Prvo što mi pada na pamet jeste da nema stajanja! Treba mi patrola policije ispred mene, ubiću nekoga kako vozim, i okrećem 192. Psujem sve po spisku što mi se javlja automat, umesto da odmah dobijem nekoga. Ulazim u rumenačke krivine i čujem kako mi beba plače u kolima i pomišljam, samo jedno plače, a nosi blizance, a gde je drugo? – nastavlja s opisom neverovatane večeri ovaj Odžačanin.

Kad su mu se javili iz centrale Policijske uprave u Novom Sadu, objasnio im je na brzinu kakva je drama u njegovom autu i tražio je da pošalju patrolu koja bi ih sprovela do porodilišta i obavestila lekare u Betaniji.

- Ulazim u grad i, hvala bogu, stvoriše se niotkud - obilazi me patrola. Tu je sirena, rotacija ispred mene - scena kao iz američkih filmova. Hvatam sredinu duple trake, kao i oni, i za njima. Zakonske norme više ne postoje! Idemo pod rotacijom, i, gas do Betanije kroz Novi Sad – nastavlja Silađi i opisuje srećan kraj ove drame.

Opisao je da su dvojica momaka iz patrole i on utrčali po kolica u Betaniju, dok medicinsko osoblje obavlja šta već treba.
- Valjda su sekli pupčanu vrpcu, nisam gledao iz pristojnosti - opisao je detaljno Silađi.

Sve se to dešavalo na zadnjem sedištu njegovog auta. Marinu su, navodno potom izneli, i drugo dete rodila je carskim rezom u porodilištu.

Silađi je zahvalio policajcima Mijalčiću i Gobeljiću što su ga bezbedno sproveli kroz grad i na ličnoj podršci. Zbog specifične situacije, kaže, biće mu oprošteno što je u određenim situacijama kršio saobraćajne propise.

- Naravno, kad smo se vratili nazad u Odžake ja i Ruža, kod Tihija je već čekala kafica i prva čast, što je u našem narodu i običaj, a dobio sam epitet diplomirane babice. Mislim da će se ova moja mečkica jos dugo, dugo voziti DEOu mojoj porodici. Opravdala je svoj kvalitet i izdržljivost, a ko zna, možda još koja bebica zaplače u njoj, nikad se ne zna – zaključio Silađi.

Izvor: alo.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.